IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Od ukupno 38 amandmana koliko je upućeno na Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca prihvaćeno je samo 9. Nakon što su okupljeni borci pred zgradom Parlamenta FBiH saznali da je Vlada FBiH od svih amandmana prihvatila samo 9, počeli su iskazivati nezadovoljstvo uzvicima “lopovi”, dok je pojačano prisustvo policije ispred zgrade Parlamenta u Sarajevu…

SARAJEVO: Region,Ekonomija, utorak … 10.07. 2018, 19: 39… SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Nakon što su saznali da Vlada Federacije BiH nije prihvatila određen broj amandmana na Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, nezadovoljstvo sudionika protesta kulminiralo je, te je došlo do naguravanja oko zaštitne ograde…

Nezadovoljstvo sudionika protesta kulminiralo je u jednom momentu, te je došlo do naguravanja oko zaštitne ograde, postavljene ranije oko ulaza u zgradu Parlamenta FBiH.

Čitaj još:   SARAJEVO BRZA INTERVENCIJA: Policija pronašla vozača koji je usmrtio pješaka... (foto i video)

Ispred zgrade u kojoj je sjedište Federalnog parlamenta raspoređene su jake policijske snage, koje osiguravaju zaštićeni prostor.

Kordon policije nalazi se duž zaštitne ograde, a naspram njih su sudionici protesta koji povremeno skandiraju, p(r)ozivajući parlamentarce i oglašavajući se sirenama te izražavajući nezadovoljstvo povodom, kako kažu, ignoriranja njihovih prava.

Na mjestu protesta u dijelu ulice Hamdije Kreševljakavovića istaknuti su transparenti na kojima su ispisani zahtjevi bivših boraca.

Trenutno je situacija nešto mirnija, a predstavnicima medija iz sigurnosnih razloga privremeno nije dozvoljen izlazak izvan zgrade Parlamenta FBiH…

http://iBalkan.net

SARAJEVO: Koja evropska država ima najviše automobila po glavi stanovnika, koji je kanton na prvom mjestu u FBiH… (foto)

Britanski portal za poređenje cijena osiguranja Confused.com nedavno je objavio Read more

Čitaj još:   SARAJEVO:MIGRANTI LOŽILI VATRU U GARAŽI, ZAPALILI ZGRADU, izgorio auto inspektorke! (FOTO, VIDEO)
Haris ZAHIRAGIĆ, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, imao saobraćajnu nesreću… (foto)

Haris Zahiragić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, večeras je bio Read more

Komentariši