IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SENZACIJA HRVATSKE: Vatreni preokrenuli protiv Engeske…

Dalićeva Hrvatska odigrala je još jednu infarktnu utakmicu na SP-a u Rusiji i novom čudesnom pobjedom još jednom učinila ponosnima svoje navijače! Iako su Englezi bili po mnogima apsolutni favoriti ove srijede u Moskvi, a i vodili su više od sat vremena, hrvatska reprezentacija briljantnim preokretom stigla je do najveće pobjede u svojoj povijesti i izborila plasman u finale Svjetskog prvenstva…

MOSKVA: Globus, Sport, Fudbal, četvrtak… 12.07. 2018, 00: 39…SENZACIJA HRVATSKE: Vatreni preokrenuli protiv Engeske…

Hrvatska u Moskvi igra najvažniju utakmicu u zadnjih 20 godina! Na stadionu Lužnjiki protiv Engleske borili su se za finale SP-a. Pobjednik ide u finale na Francusku, poraženi će u borbu za bronzu protiv Belgije.

SVAKAKO DA JE TO URADILA Fantastična hrvatska nogometna reprezentacija ove srijede u Moskvi u dramatičnoj utakmici protiv Engleske pobijedila je 2:1, zahvaljujući pogotku Marija Mandžukića u 109. minuti i tako prvi put u historiji ušla u finale Svjetskog prvenstva!!!

Fudbaleri Hrvatske ispisali su historiju i plasirali se u finale Mundijala poslije još jedne drame i trijumfa nad Engleskom. Ali, selektor Zlatko Dalić istakao je da ova ekipa nema namjeru da se tu zaustavi, iako u borbi za trofej ulogu favorita ipak ima Francuska.

”Došli smo u finale, zasluženo i moram da čestitam našim momcima. Ovi momci, oni nisu normalni. Ovo što su oni odigrali to je fantazija, i trčanje i borba. Ovo je za historiju“, rekao je Dalić posle meča u Moskvi…

Čitaj još:   KAD TI MERAK OBLIJE SRCE

Hrvatski selektor je optimističan i najavio da njegova ekipa sada ide po trofej svjetskog prvaka.

Strelac pobjedonosnog gola za Hrvatsku Mario Mandžukić, iako još pod utiskom, smireno je ocijenio da je pobjeda nad Engleskom još jedna potvrda da je njegova ekipa velika.

”Nismo ni svjesni šta smo uradili. Ovo je čudesno, ma ne, nije čudesno, ovo je potvrda da smo velika ekipa jer samo takve mogu da igraju ovakav turnir, da imaju ovakav karakter, a mi smo to dokazali već u trećoj utakmici zaredom“.

Mandžukić je tako golovima u finalu Lige šampiona u dva navrata dodao i ovaj pobjednonosni u polufinalu Mundijala. ”Zadovoljan sam kako sam odigrao svaki meč na ovom turniru, ali izgleda da mi odgovaraju ove malo veće utakmice“, kroz osmjeh je prokomentarisao napadač Juventusa.

Hrvati će u nedelju u finalu u Moskvi igrati protiv Francuska???

”Finale? Poslije Danske uživamo u svakoj utakmici, a sad ide najveći gušt. Uživaćemo u svakom minutu tog finala, vjerujte mi“, zaključio je Mandžukić.

Perišić je glavom vratio na peterca, Mandžukić se sjajno ušunjao između engelskih štopera i treći put nije dozvolio Pikfordu da ga zaustavi. Lukavo je našao put do mreže, pobjede, finala i najvećeg uspjeha u historiji hrvatskog fudbala…

HRVATSKA – ENGLESKA 2:1 (0:1)

/Perišić 68, Mandžukić 109 – Tripijer 5/

Stadion: Lužnjiki. Sudija: Džunejt Čakir (Turska).

Hrvatska (4-1-4-1): Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić (od 94. Pivarić)  – Brozović – Perišić, Rakitić, Modrić (od 118. Badelj), Rebić (od 100. Kramarić) – Mandžukić (od 114. Ćorluka).

Čitaj još:   Albanski premijer Rama i dijaspora skupljaja novac da plate kaznu Džaki i Šaćiriju...

Engleska (3-5-2): Pikford – Voker (od 111. Vardi), Stouns, Megvajer – Tripije, Lingard, Henderson (od 97. Dajer), Dele Ali, Jang (od 91. Rouz) – Sterling (od 74. Rašford), Kejn…

 

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši