MI ZNAMO, ZNATE LI VI: Koji su muškarci najbolji za brak???

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Inteligencija partnera izravno utječe na sposobnost veze da preživi i podupre potomstvo, što definitivno ima svoju težinu u odabiru partnera iz evolucijske perspektive… Drugi aspekt koji utječe na trajan odnos: pametniji muškarci općenito imaju veći dohodak i to ih čini atraktivnijima…

ISTANBUL: Svijet, Zabava, Zanimljivosti…15.07. 2018, 00: 09… MI ZNAMO, ZNATE LI VI: Koji su muškarci najbolji za brak???

Broj muškaraca koji su se vjenčali i ostali u braku, povećali su se sa svakim porastom ukupne inteligencije unutar pet dobnih skupina koje su proučavane…

IMA MNOGO istraživanja koja se oslanjaju na podatke o regrutiranju i vojnim obvezama od gotovo 200.000 finskih muškaraca, od 18 do 45 godina. Inteligencija je procijenjena testom od 120 elemenata koje su muškarci rješavali nakon ulaska u finske obrambene snage.

Čitaj još:   PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin...

Istraživači su pronašli vezu između inteligencije i bračne historije Broj muškaraca koji su se vjenčali i ostali u braku, povećali su se sa svakim porastom ukupne inteligencije unutar pet dobnih skupina koje su proučavane. Najmlađa skupina najsnažnije je pokazala taj učinak.Kada su ih u početku ispitivali, dvije trećine muškaraca bili su samci. Zatim su našli grupu oženjenih muškaraca koji su odgovarali njihov dobi i regiji.

Obje grupe su praćene tijekom petogodišnjeg razdoblja, a istraživači su promatrali bračno stanje, prihode, automobile u vlasništvu i druge faktore. Muškarci su također morali rješavati još jedan test inteligencije, koji je mjerio numeričke, verbalne i neverbalne sposobnosti.

U drugim zanimljivim zaključcima, znanstvenici su otkrili da se verbalna inteligencija odnosi na vjerojatnost vjenčanja, budući da bolji govornik lakše privlači partnerice.

Čitaj još:   VIKEND TOPLOTNIH UDARA U EVROPI: Temperature i do +47 C!!!

Viša inteligencija znači sposobnost izbjegavanja raspada braka izražavanjem i raspravljanjem o osjećajima, prema istraživačkom timu.

S druge strane, studije pokazuju da i inteligentne žene imaju stabilnije i dugotrajnije brakove.

Prema istraživanju, veću mogućnost dobrog braka imaju i muškarci s novijim i većim automobilima. Možda da bi mogli voziti u njemu više djece…

agencije / http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *