IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK SE BESRAMNO ULIZUJE AMERIČKOM PREDSJEDNIKU: “Republika Srpska slijedi Trumpovu politiku”!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je prvi susret predsjednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Donalda Trampa u Finskoj vema važan za Balkan i da predstavlja ozbiljnu priliku da se vidi da je neistinita priča o negativnom ruskom uticaju u ovom regionu.Ž

Dodik je istakao da je matrica stare američke administaracije – ne Trampove, nego nekih Zapadnjaka, prije svega Britanaca, usmjerena na priču o nekom ruskom uticaju na Balkanu i da je ovaj sastanak prilika da ukaže da to zaista ne postoji.

“Rusi postoje ovdje. Oni su naši saradnici. Mi to cijenimo. Njihov doprinos uvažavam kao što uvažavam neka korektna i poštena nastojanja zapadnih zemalja, ali naravno da ne uvažavam procese koji su bili usmjereni protiv naših nacionalnih interesa i Srbije i Republike Srpske”, rekao je Dodik za televiziju “Hepi”.

On je naglasio da je od posebnog značaja to što se sa predsjednikom Rusije sastaje političar čiji je glavni politički moto “Amerika na prvom mjestu”.

Dodik je istakao da vjeruje da će doći do većeg stepena razumijevanja i da će to relaksirati ukupne odnose na nivou Rusija-SAD.

“Trumpova politika da je SAD na prvom mjestu samo nama otvara prostora da mi kažemo Republike Srpska na prvom mjestu, Srbija na prvom mjestu, srpski narod na prvom mjestu, jer to je i politika najače zemlje na svijetu u ovom trenutku i da naprosto relaksira odnose na relaciji Rusija-SAD, a kada se to relaksira i ovdje će biti lakše”, istakao je Dodik.

Čitaj još:   LOŠI HABERI IZ BiH: Novih 14 zaraženih osoba, SVI SU IZ i dolaze iz… (foto)

Predsjednik Republike Srpske ocijenio je da je ceremonija obilježavanja stradanja srpskog naroda tokom operacije “Oluja”, koja je najavljena za 4. avgust u Bačkoj Palanci, od posebnog značaja za srpski narod, jer ako ne bi bilo obilježavanja onda bi to bila “definitivna sahrana srpskog naroda na tim prostorima”.

On je rekao da Republika Srpska i Srbija od prve godine mandata predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zajednički obilježavaju važne istorijske datume i mjesta u istoriji, a da je jedan od važnih sigurno Dan sjećanja na progon Srba sa vijekovnih ognjišta sa područja Republike Srpske Krajine.

Dodik je rekao da ne smije biti zaboravljeno stradanje srpskog naroda.

“Zaboravu je bio podložan srpski narod u vrijeme komunizma, jer mu je tako servirano, i zato smo i došli u poziciju da isto to doživimo u Lici, Kordunu i na mnogim drugim mjestima u BiH. Veoma je važno da to obilježavamo, da znamo. Ako nema obilježavanja sjećanja na stradanja, onda bi definitivno bila sahrana srpskog naroda na tim prostorima”, rekao je Dodik.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 8. avgust 2018. godine

izvor:slobodnabosna

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši