IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zašto su muškarci nevjerni voljenim ženama?

Žene varaju jer se osjećaju nevoljeno i pate od nedostatka pažnje, a evo kojih pet razloga za nevjeru navode muškarci koji vole svoje žene.

Muškarci nisu vjerni, barem u određenom postotku koji je (ako niste znali), jednak onome kod žena, no njihovi su razlozi potpuno različiti – žene varaju jer se osjećaju nevoljeno i pate od nedostatka pažnje, a evo kojih pet razloga za nevjeru navode muškarci koji – i dalje vole svoje žene:

Moraju nahraniti svoj ego – nesigurni muškarci stalno očekuju potvrdu da su dovoljno dobri, zgodni, pametni, sposobni… Umjesto da tu želju za potvrdom usmjere prema svojim partnericama, oni se upuštaju u preljub i traže je od drugih žena. U tom trenutku osjećaju se poželjno i vrijedno te tako hrane svoj ego.

Nezreli su – ako muškarac nema iskustva s predanim vezama i do sada je bio sam u površnim ljubavnim odnosima, nije ni svjestan da će preljub imati neizbježno bolne posljedice. Nezreli muškarci monogamiju ne doživljavaju ozbiljno nego joj pristupaju kao nečemu čega se mogu ili ne moraju pridržavati, ovisno o okolnostima.

Nisu sretni u vezi, ali ne žele inicirati prekid – mnoge žene potvrdit će da to što volite partnera zapravo i nije jedini uvjet za sretnu vezu. Mnogi parovi prekidali su svoj ljubavni odnos bez obzira na to što su se voljeli, ali karakterno jednostavno nisu odgovaraju jedno drugome. Kada muškarci „zapnu” u takvoj vezi, najčešće ne žele otvoreno s partnericom pričati o tome, a uglavnom nemaju hrabrosti ni prekinuti vezu. Zato se često upuste u preljub jer znaju da partnerica neće moći priječi preko toga i sama će prekinuti njihov odnos.

Čitaj još:   NOVİ PAZAR:RUKOMETAŠI PRELOMILI KIKINDU

Problemi ozbiljne prirode – ponekad su preljubi rezultat dugotrajnih problema ozbiljne prirode. Bilo kakva ovisnost utječe na sposobnost donošenja racionalnih odluka, posebno ako je u pitanju seksualna ovisnost koju muškarac treba liječiti uz pomoć stručnjaka

Sebičnost – partner vas može voljeti, ali to ne znači da ste mu prioritet u životu. U nekim slučajevima muškarac je sam sebi prvi na listi prioriteta i zbog toga u situaciji u kojoj ima priliku za aferu ni ne razmišlja o tome kako će se osjećati njegova partnerica. Sebični muškarci sposobni su čuvati svoje tajne bez kajanja i žaljenja jer znaju da će ih iskrenost dovesti u probleme koje žele izbjeći pod svaku cijenu.

Čitaj još:   Ruske snage granatirale albanski konzulat u Harkovu: Rusija najavila "režim tišine"... (foto, video)

izvor:agencije

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši