IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD Legija i Zvezdan opet dijeli Srbiju…

DAKLE Ulemek i Jovanović, koji služe kazne zatvora od 40 godina robije zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, kao i ostali optuženi u slučaju pobune, odgovarali su za izlazak na ulice Beograda i blokiranje puteva na auto- putu u Novom Beogradu, tokom protesta u vojnim uniformama i sa vozilima hamer, koje su koristili.

BEOGRAD: Region, Crna Hronika…17.07. 2018, 11: 09… BEOGRAD Legija i Zvezdan opet dijeli Srbiju…

Nakon prvostepene presude kojom su Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović i još nekoliko pripadnika Jedinice za specijalne operacije oslobođeni optužbi da su 2001. pokušali da izvedu oružanu pobunu, strasti u Srbiji su ponovo uzavrele, a javnost se oštro polarizovala između onih koji osuđuju oslobađajuću presudu i onih koji je podržavaju…

Ovo nije pravosnažna presuda i tužilaštvo ima pravo žalbe…

Božo Prelević, bivši koministar unutrašnjih poslova, izjavio je nakon presude da je bilo očekivano da će bivši pripadnici JSO biti oslobođeni optužbi za oružanu pobunu, dodajući da presuda pokazuje da nije dokazano ništa od onoga što je tvrdio tadašnji potpredsjednik Vlade Čedomir Jovanović.

– Svako ko zna šta je ubijeni premijer Zoran Đinđić rekao na 61. i 62. sjednici Vlade Srbije zna i da je presuda morala da bude oslobađajuća. Nemam nijednu lijepu riječ za vođe JSO Legiju, Zvezdana i Dušana Maričića Gumara, ali je jasno da ta optužnica nije stajala. Uostalom, podnijeta je uoči izbora 2012. i mislim da je to bila politička odluka- objasnio je Prelević, inače advokat jednog od optuženih Veselina Lečića.

Čitaj još:   BEOGRAD: Dio opozicije i desničari četvrti dan zaredom organizuju proteste ... (foto i video)

Oslobađajuću presudu osudio je Žarko Korać, bivši potpredsjednik Vlade Srbije i predsjednik komisije koja je istraživala propuste u obezbjeđenju ubijenog premijera Đinđića.

– Ako naše pravosuđe misli da je demonstriranje sa oružjem i u uniformi neka šala, onda je upravo poslalo poruku da pripadnici oružanih snaga ove zemlje mogu da rade šta im padne na pamet. Mislim da je to pitanje za čitavu državu, a ne samo za pojedince – rekao je Korać.

Uvod u ubistvo Đinđića…

Presudom je iznenađen i lider LDP-a Čedomir Jovanović, jedan od saradnika ubijenog premijera Đinđića…

– Nikakva presuda ne može poništiti ono što je bilo jasno i prije 17 godina, da je pobuna JSO bila uvod u ubistvo Zorana Đinđića. Zločinačko udruženje i tada i danas činili su političari, advokati, dijelovi tajne i javne policije, kao i svi oni kojima nije odgovaralo da Srbija bude moderna država, nego su spas tražili u preživelim ostacima Miloševićevog režima i onima koji su u međuvremenu postali zaštitnici Miloševićevog nasleđa – izjavio je Jovanović…

Čitaj još:   Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši