IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČOVIĆ I VUČIĆ U BEOGRADU: Razgovor pomalo o svemu a najviše ni o čemu!!!

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u regiji…

BEOGRAD: Evropa, Region, Politika…19.07. 2018, 16: 39…ČOVIĆ I VUČIĆ U BEOGRADU: Razgovor pomalo o svemu a najviše ni o čemu!!!

DANAS je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Beogradu s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, navodi se u zajedničkom saopećnju objevljenom nakon sastanka.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović je informirao predsjednika Vučića o važnosti održavanja stabilnosti u regiji, s posebnim naglaskom na razdoblje nakon Općih izbora u BiH u oktobru. Također je upoznao svog sugovornika o inicijativi Predsjedništva BiH za skorim organiziranjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja sa predsjednicima susjednih zemalja, Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore, koji su također potpisnici Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i suradnji.

Razgovarano je također i o zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao i pozitivnim rezultatima ovogodišnjeg Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, na kojem je Srbija bila zemlja-partner.

Čitaj još:   ARLAUČE MILE DODIK, RAZOTKRIO "TAJNI PLAN": "Opozicija dan pred izbore sprema haos u Banjoj Luci"

Na kraju susreta, predsjednik Vučić je još jednom istaknuo podršku Republike Srbije unaprjeđenju odnosa, teritorijalnom integritetu BiH, te posebno suradnji sva tri naroda, navodi se u zajedničkom saopćenju.

Prema saznanjima medija, Predsjedništvo BiH nije obaviješteno o Čovićevoj posjeti Beogradu, koja zbog toga i nema službeni karakter.Čović je u Beograd otputova službenim automobilom, no troškove njegovog puta i boravka u Beogradu neće snositi Sekretarijat Predsjedništva BiH, nego Čovićev kabinet, što je već uobičajeno u takvim prilikama.

O svom putu u Beograd Čović nije ni službeno i privatno razgovarao sa svojim kolegama u Predsjedništvu BiH, Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem, što praktično znači da na sastanku s Vučićem može zastupati isključivo privatne a nikako službene stavove BiH.

Naime, Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH, izričito je propisano da se sve odluke vezane za vanjsku politiku države moraju donositi konsenzusom…

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Čitaj još:   Anica BELJKAŠ je iz Pljevalja i njena ,,Ženska posla“ u ,,muškom svijetu“: Živi život koji je zamislila, radi u banci, igra košarku, na nagovor drugarice upisala je master studije... (foto)
Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši