IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ETO GA SAD Vatikan preuzeo nadzor nad Međugorjem…

– Pozivamo sve naše župljane i hodočasnike da sudjeluju u ovome misnome slavlju – priopćili su iz Župnog ureda sv. Jakova iz Međugorja…

RIM: Evropa, Putovanja, Zanimljivosti…22.07. 2018, 12: 59…ETO GA SAD Vatikan preuzeo nadzor nad Međugorjem…

Nadbiskup Henryk Hoser stigao je u Međugorje gdje će svoju službu započeti danas svečanom misom u međugorskoj crkvi sv. Jakova.

Papa Franjo imenovao je 31. maja 2018. nadbiskupa Henryka Hosera, dosadašnjega Posebnoga izaslanika Svete Stolice, Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, a njegov dolazak smatra se vrlo važnim za Međugorje čiji status još uvijek nije definiran.

Svrha je poslanja apostolskoga vizitatora osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju posebnu pažnju, navedeno je ranije iz Svete Stolice.

Usto, pojašnjeno je kako se radi o isključivo pastoralnoj službi.

Katolička Crkva dosad je, po pitanju Međugorja, bila jako suzdržana, no nije branila hodočašća vjernicima u Međugorje, ali isto tako nije ni potvrdila da se radi o natprirodnim ukazanjima i objavama.

Čitaj još:   Darko gledao ljude kako umiru u postelji do njega, govori kako se OSJEĆA kada pomisli na najteže momente

Mons. Hoser u medijskim je istupima čak ustvrdio kako bi prva ukazanja Gospe u Međugorju, koja su se dogodila u proljeće 1981. godine, mogla biti priznata.

Prema tvrdnjama tada šestero djece Gospa se ukazala prvi put 24. juna 1981. godine. Nekima ukazanja traju do danas. Zbog svojih poruka Gospu iz Međugorja naziva se Kraljicom mira.

Hoser u Međugorju ostaje na neodređeno vrijeme…

http://iBalkan.net

VUČIĆ OBJAVIO: Mandatar za sastav nove Vlade Srbije bit će… (foto + video)

Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom izbora mandatara za sastav Read more

Komentariši