IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL Iz BiH na BOSFOR danas putuje 1.800 studenata…

U sklopu ”Studentskog pohoda u Istanbul“ koji se organizira već sedmu godinu, iz Sarajeva je prema gradu na Bosforu, krenulo nekoliko autobusa sa studentima…

ISTANBUL: Evropa, Putovanja, Zabava, Zanimljivosti… 22.07. 2018, 10: 09… ISTANBUL Iz BiH na BOSFOR danas putuje 1.800 studenata…

SVAKAKO DA Ove godine na pohod u Istanbul grad na Bosforu odlaze studenti iz Sarajeva, Bihaća, Tuzle, Zenice, Kaknja, Visokog, Banja Luke i Mostara…

Ahmed Nurković, u ime organizatora za medije je kazao je kako u Istanbul ove godine putuje 1.800 studenata iz nekoliko bh. gradova.

”Do sada je otišlo 15 autobusa. To je već negdje preko 600 studenata i krećemo u kolonama da bismo izbjegli gužve na putu i na granicama. Tako da, evo došli smo do pola puta što se tiče polaska, i ima još ovoliko autobusa”, rekao je Nurković prije polaska koji je bio zakazan za devet sati jutros.

Dodao je kako iz Sarajeva danas kreće 31 autobus sa studentima.

Ove godine na pohod u Istanbul odlaze studenti iz Sarajeva, Bihaća, Tuzle, Zenice, Kaknja, Visokog, Banja Luke i Mostara.

Organizatori očekuju da pohod prođe u najboljem redu, navode da je sigurnost na nivou, ali očekuju i dobru zabavu i nova iskustva.

Čitaj još:   STRAŠNO Assadove i ruske snage ubile 281 civila na jugozapadu Sirije...

Studentski pokret koji je prerastao u omladinsku organizaciju koja organizira pohode.

”Promovišemo kulturna i prirodna bogatstva, prije svega Bosne i Hercegovine. Posjećujemo jezera, planine, druge gradove. Isto tako u par navrata godišnje organiziramo i u pohode van granica BiH. Istanbul je svakako najpopularniji”, rekao je Nurković.

U narednom periodu planiraju organizirati pohode na Prokoško jezero i planinu, a i u Bihać.

Studenti iz BiH provest će šest dana u Istanbulu i imat će priliku upoznati se i obnoviti znanje o kulturnim znamenitostima grada koji je dugo vremena bio kolijevka nekoliko civilizacija.

Studenti tokom pohoda očekuju dobru zabavu, sklapanje novih prijateljstava i poznanstava, ali i učenje o gradu na Bosforu, njegovom kulturnom nasljeđu i prirodnim bogatstvima…

http://iBalkan.net

ISTANBUL: Crnogorskoj policiji zvanično potvrđeno da je Jovica Vukotić ubijen u Turskoj… (foto, video)

Uprava policije zvanično je obaviještena o ubistvu Kotoranina Jovana Vukotića... Read more

Komentariši