IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL Iz BiH na BOSFOR danas putuje 1.800 studenata…

U sklopu ”Studentskog pohoda u Istanbul“ koji se organizira već sedmu godinu, iz Sarajeva je prema gradu na Bosforu, krenulo nekoliko autobusa sa studentima…

ISTANBUL: Evropa, Putovanja, Zabava, Zanimljivosti… 22.07. 2018, 10: 09… ISTANBUL Iz BiH na BOSFOR danas putuje 1.800 studenata…

SVAKAKO DA Ove godine na pohod u Istanbul grad na Bosforu odlaze studenti iz Sarajeva, Bihaća, Tuzle, Zenice, Kaknja, Visokog, Banja Luke i Mostara…

Ahmed Nurković, u ime organizatora za medije je kazao je kako u Istanbul ove godine putuje 1.800 studenata iz nekoliko bh. gradova.

”Do sada je otišlo 15 autobusa. To je već negdje preko 600 studenata i krećemo u kolonama da bismo izbjegli gužve na putu i na granicama. Tako da, evo došli smo do pola puta što se tiče polaska, i ima još ovoliko autobusa”, rekao je Nurković prije polaska koji je bio zakazan za devet sati jutros.

Dodao je kako iz Sarajeva danas kreće 31 autobus sa studentima.

Čitaj još:   SENAD Hadžifejzović Kolindi: Srbija od Niša do Drniša, BOSNA od Vrsara do PAZARA

Ove godine na pohod u Istanbul odlaze studenti iz Sarajeva, Bihaća, Tuzle, Zenice, Kaknja, Visokog, Banja Luke i Mostara.

Organizatori očekuju da pohod prođe u najboljem redu, navode da je sigurnost na nivou, ali očekuju i dobru zabavu i nova iskustva.

Studentski pokret koji je prerastao u omladinsku organizaciju koja organizira pohode.

”Promovišemo kulturna i prirodna bogatstva, prije svega Bosne i Hercegovine. Posjećujemo jezera, planine, druge gradove. Isto tako u par navrata godišnje organiziramo i u pohode van granica BiH. Istanbul je svakako najpopularniji”, rekao je Nurković.

U narednom periodu planiraju organizirati pohode na Prokoško jezero i planinu, a i u Bihać.

Studenti iz BiH provest će šest dana u Istanbulu i imat će priliku upoznati se i obnoviti znanje o kulturnim znamenitostima grada koji je dugo vremena bio kolijevka nekoliko civilizacija.

Studenti tokom pohoda očekuju dobru zabavu, sklapanje novih prijateljstava i poznanstava, ali i učenje o gradu na Bosforu, njegovom kulturnom nasljeđu i prirodnim bogatstvima…

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši