IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SREBRO ZA ZLATNE ”ZMAJEVE” NA SP U SJEDEĆOJ ODBOJCI…

Izabranici selektora Mirze Hrustemovića u Holandiji u Hadu, danas su pokušali odbraaniti zlato iz 2014. godine kada su na turniru u poljskom Elblagu postali trostruki svjetski prvaci…

HAG: Globus, Sport, Odbojka…22.07. 2018, 20: 59…SREBRO ZA ZLATNE ”ZMAJEVE” NA SP U SJEDEĆOJ ODBOJCI…

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci danas u finalu Svjetskog prvenstva poražena od selekcije Irana, te je tako završila kao drugoplasirana. Susret je završen 3:0 u setovima…

Ovo je sedma titula za reprezentaciju Irana…

Od naših momaka bolji su bili stari poznanici Iranci sa 3:0 u setovima. Irance je do zlata predvodio “div” Mortez Merhzad koji je osovjio 70% poena svog tima.

I ovoga puta 247 centimetara Iranac Morteza Mehrzad, bio je nerješiva enigma za naš nacionalni tim. I dok je Mehrzad boravio u drugoj liniji naš tim je uspjevao parirati njegovim zemljacima, ali je on definitivno donosio prevagu u korist protivnika čim bi ušao u teren.

U prva dva seta, a pogotovo u drugom, Iran je bio bolji tim i zasluženo je stigao do dva seta prednosti.

Čitaj još:   „DŽABA SE RUSKOM KEPECU UVLAČIŠ U…“: Nakon Dodikove čestitke Putinu gore društvene mreže, stižu reakcije sa svih strana… (foto, video)

Do sredine trećeg seta, koji se ispostavio kao posljednji, naša selekcija odlično je parirala Iranu. Ipak, od našeg vodstva 13:12 Iranci su napravili seriju i poveli sa 18:14, što se ispostavilo kao ključno za trijumf u trećem setu za konačnih 3:0.

BiH ostaje na tri zlatne medalje sa Svjetskih prvenstava koje su osvojene 2002. u Egiptu, 2006. u Holandiji i 2014. u Poljskoj…

Bh. reprezentativci sinoć su u polufinalu savladali Brazil rezultatom 3:1 u setovima. Prije toga su bez izgubljenog seta slavili protiv Iraka, Egipta i Poljske. Jedini set prepustili su Rusima u četvrtfinalu (3:1), ali aktuelni evropski prvaci nisu imali odgovor na energičnu i požrtvovanu igru našeg tima.

Naši “Zlatni momci” već su osigurali plasman na Paraolimpijske igre koje će se održavati u Tokiju 2020. godine…

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši