IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dženaza Hatidži Mehmedović u srijedu u Srebrenici…

POSLIJE Obavljanja vjerskog dijela obreda, Mehmedović će biti ukopana na porodičnom mezarju u Bektićima- Sućeska s početkom u 13.30 h, gdje će se obaviti UKOP i dženaza i tevhid u porodičnoj kući u Bektićima…

SARAJEVO, SREBRENICA: Evropa, Kultura…23.07. 2018, 11: 49… Dženaza Hatidži Mehmedović u srijedu u Srebrenici…

Nakon teške bolesti sinoć je prestalo kucati srce Hatidže Mehmedović, Srebreničanke koja je u genocidu izgubila cijelu porodicu, dva sina, supruga, brata i mnogo rođaka.

Dženaza Hatidži Mehmedović, predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”, bit će klanjana u srijedu 25. jula 2018. godine u 12 sati ispred Čaršijske džamije u Srebrenici.

Organizovani prijevoz iz Srebrenice do mezarja u Bektićima sa Vidikovca kreće u 11 sati, a ispred Čaršijske džamije u 12 sati, saopćeno je iz Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica.

Nakon duge i teške bolesti, Mehmedović je preselila na ahiret u nedjelju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

– Na ahiret je preselila Hatidža Mehmedović zv. Džidža. Majka kojoj su u genocidu ubijena 2 sina Almir (18), Azmir (21), te muž Abdulah (44 godine). I pored toga što je ostala sama bez ikoga, vratila se u Srebrenicu da nastavi borbu za istinu i pravdu. Često je znala kazati: “Ja svojih nemam, ali ste svi moji, svi ste vi moja djeca”. Neka joj se Allah smiluje i podari džennet – napisao je Srebreničanin Alija Tabaković, predsjednik Skupštine općine Srebrenica.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 27. januar 2019. godine

Federalni ministar izbjeglica i raseljenih osoba Edin Ramić na Facebooku je podijelio informaciju o smrti Mehmedović i njenu fotografiju.

– Na bolji svijet preselila je plemenita duša majke Hatidže, svjedočimo da se borila za istinu, voljela je svako živo biće..  Bog dragi neka je uvede u džennet sa njenim sinovima – napisao je Ramić.

Oglasio se i bivši načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković.

– Kao da je “nazor” čekala ovaj jedanaesti juli da se s dušom rastane. Sinonim srebreničke majke, naša voljena heroina Hatidža Mehmedović Điđa otišla je na bolji svijet. Điđi, neka ti je vječni rahmet – napisao je Duraković.

Na Twitteru se oglasio i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

– Na ahiret je preselila snažna i ponosna Majka Hatidža Mehmedović. U  genocidu u Srebrenici su joj ubijena dva  sina, Almir i  Azmir i muž Abdulah. Allah rahmetile – napisao je Zvizdić.

Čitaj još:   ČEDO Jovanović: "Vjerice, napusti skupštinsku klupu"...

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši