IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PONOVO JE DINJA- kraljica ljeta…

Dinja pripada obitelji tikvica, koja uključuje i lubenicu, kao i bundeve, tikvice i krastavce. dabir svježe dinje može biti težak jer ne možete vidjeti unutar dinje. Ali, svježina je ključna za slatki okus voća. Podignite ju i ako imate osjećaj da je teža nego što ste očekivali, vjerojatno je zrela…

ISTANBUL: Evropa, Kultura, Recepti… 25.07. 2018, 20: 59…PONOVO JE DINJA- kraljica ljeta…

Dinja ima veliku količinu vode (oko 90 posto), no to ne znači da ovaj popularni plod nema hranjivu vrijednost…

Zrela dinja treba mirisati slatko kad ju stavite pored nosa, a vi bi trebali biti u mogućnosti gurnuti malo u kožu s palcem.
 
Dinja ima veliku količinu vode (oko 90 posto), no to ne  znači da ovaj popularni plod nema hranjivu vrijednost.
 
Zapravo, dinja je puna hranjivih tvari: vitamina A (u obliku beta-karotena), kao i vitamina C i dobar je izvor minerala kalija. Još jedna prednost je što je narančasto meso puno okusa, ali sadrži malo kalorija.
 
Zdravstvene prednosti dinje…
 
Antioksidansi – bogat je izvor vitamina A i C koji su oboje antioksidansi. Antioksidansi mogu imati zaštitne učinke neutralizacijom slobodnih radikala koji mogu oštetiti DNK u stanicama i poticati kroničnu upalu u tijelu.
 
Probava- vlakna i voda u dinji mogu pomoći probavi i pomažu u sprečavanju konstipacije, kada su uključeni u dio prehrane s visokim vlaknima, poput prehrane bogate voćem, povrćem i cjelovitim žitaricama.
 
Zdravlje očiju- uključivanje više voća i povrća u vašu prehranu može zadržati oči zdravima i pomoći u sprečavanju katarakta i makularne degeneracije, dva zajednička problema vezana za dob.
 
Zdravlje srca- postoje dokazi da je prehrana bogata voćem i povrćem povezana s smanjenim rizikom od srčanih bolesti i moždanog udara, a također može smanjiti krvni pritisak ili tlak…
Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši