IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA I ŽALOST u Srebrenici: Klanjana dženaza Hatidži Mehmedović…

Nakon komemoracije, ispred Čaršijske džamije u Srebrenici klanjana je dženaza Hatidži Mehmedović, koju je predvodio muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović…

SREBRENICA:25.07. 2018, 17: 59…TUGA I ŽALOST u Srebrenici: Klanjana dženaza Hatidži Mehmedović…

Delegacija grada Novog Pazara danas je prisustvovala dženazi majci i herojini Srebrenice, Hatidži Mehmedović.

Svojim dolaskom povodom ovog tuznog cina delegacija Novog Pazara je Izazvala  opšte simpatije svih u Srebrenici jer su bili jedina delegacija iz cijelog Sandžaka.
”Delegacija grada Novog Pazara danas je došla u Srebrenici kako bi odala počast rah. Hatidži Mehmedović, našoj herojini,koja je bila simbol hrabrosti, simbol majki Srebrenice a koja je svojim primjerom borbe za istinu i pravdu o stradanjima u Srebrenici  postala i simbol žene majke u svijetu.
Svojim dolaskom delegacija  iz Novog Pazara je  željela  da iskaže svoje poštovanje jednoj hrabroj majci, svim majkama Srebernice kao i svim žrtvama Srebrenice. Rah. majka Hatidža je simbol cijelog čovječanstva borbe za pravdu i istinu a ne za osvetu. Danas smo je ispratili na ahiret-bolji svijet kao njeni sinovi, njena braća” rizjavio je gradonačelnik grada Novog Pazara Nihat Biševac”.

Prije klanjanja dženaze, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Srebrenica Damir ef. Peštalić je prisutnima na dženazi, koji su došli iz cijele Bosne i Hercegovine i šire, rekao da je Hatidža Mehmedović bila hrabra, dostojanstvena žena, koja se borila za istinu i pravdu.

Čitaj još:   UŽAS: KOMŠIJA DOŠAO NA KAFU, PA KRVNIČKI PRETUKAO KOMŠINICU

“I kada smo griješili, Hatidža nije dala na nas. Mi smo bili njena djeca. Radovala se djeci u Srebrenici. Živjela je za našu djecu, jer su ubili njenu. Mi joj obećavamo da ćemo se boriti za Srebrenicu, da će se ovdje u ovom mjestu rađati djeca. Poštovat ćemo amanet naših majki, moramo govoriti o Srebrenici, genocidu, ali i o životu u Srebrenici”, poručio je ef. Peštalić.

Prije dženaze održana je komemoracija Hatidži Mehmedović u Kulturnom centru Srebrenica.

Hatidža Mehmedović je tokom genocida u Srebrenici izgubila dva sina Almira (18), Azmira (21), supruga Abdulaha (44), dva brata i brojnu rodbinu.

Hatidža Mehmedović je rođena 1952. godine u selu Bektići (MZ Sućeska). U Srebrenicu se vratila 2003. godine, u porodičnu kuću u naselju Vidikovac.

Prilog pripremio:Senad Senko Župljanin

Čitaj još:   Žene preferiraju snažnije muškarce, stisak ruke otkriva muške tajne...

http://iBalkan.net

 

SKANDAL U SREBRENICI: U VETERINARSKOJ STANICI „SREĐUJU“ PAPIRE ZA DRŽAVLJANSTVO SRBIJE???

Ispred Veterinaske stanice u Srebrenici danas desetine građana. Kako N1 Read more

Memorijalni centar Srebrenica: NEGIRANJE GENOCUDA PREMJEŠTENO U SRBIJU

Od stupanja na snagu Izmjena i dopuna krivičnog zakona Bosne Read more

VUČIĆ: Ne pada mi na pamet da priznam GENOCID u Srebrenici…

BEOGRAD– Predsjednik Srbije Aeksanda Vučić rekao je da nema namjeru Read more

Komentariši