Vatikan smjenjuje kardinala Bozanića, novi zagrebački nadbiskup Hercegovac???

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vatikan smjenjuje kardinala Josipa Bozanića, a, porečki i pulski biskup, objavio je danas Globus.

RIM, VATIKAN, ZAGREB: Evropa, Kultura, Politika… 25.07. 2018, 12: 59…Vatikan smjenjuje kardinala Bozanića, novi zagrebački nadbiskup Hercegovac???

Vatikan je, prema svemu sudeći, već razriješio kardinala Bozanića s dužnosti zagrebačkog nadbiskupa…

Pokrenut je proces smjene zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića, a kako prenosi Globus, Vatikan je, prema svemu sudeći, već razriješio kardinala Bozanića s dužnosti zagrebačkog nadbiskupa.

“Objavit će to kad im bude odgovaralo, ali svakako do kraja godine. Pokrenut je proces odlaska koji može završiti i Bozanićevim umirovljenjem, jer kardinale se ne smjenjuje”, stoji u ovom listu. Najvjerojatniji nasljednik kardinala Bozanića je monsinjor Dražen Kutleša, porečki i pulski biskup.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 26. avgust 2018. godine

Potvrdu da se zaista nešto događa na relaciji Vatikana i Kaptola dalo nekoliko istaknutih svećenika koji dobro poznaju i vatikanske prilike.

Prema neimenovanim izvorima, o najavi promjena već se naveliko govori.

– Ima samo jedan problem, a to je da kada se unaprijed nekog ‘proglasi biskupom’, vatikanski vrh reagira tako da ga ne imenuje. A kada bi se to u ovom slučaju dogodilo biskupu Kutleši koji bi trebao postati zagrebački nadbiskup, bila bi to nevjerojatna šteta za Crkvu. Jer, riječ je o izuzetnom čovjeku, kojeg se samo može poželjeti – kaže “visoki izvor s Kaptola”.

izvor agencije / http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši