IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA Cavusoglu odgovorio na Trampovu prijetnju sankcijama…

Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Cavusoglu je odgovorio na prijetnje Turskoj sankcijama koje je danas uputio američki predsjednik Donald Tramp ukoliko ne bude oslobođen američki svećenik Andrew Craig Brunson kojem se u Turskoj sudi zbog špijunaže i djelovanja u ime PKK-a i FETO-a…

ANKARA, WASINGTON:Svijet, Crna Hronika, 26.07. 2018, 20: 55… ANKARA Cavusoglu odgovorio na Trumpovu prijetnju sankcijama…

Cavusoglu o Trampovoj prijetnji nametanja sankcija Turskoj: Niko ne može Turskoj ništa nametati. Ne tolerišemo ničiju prijetnju…

“Niko ne može Turskoj ništa nametati. Ne tolerišemo ničiju prijetnju”, naveo je Cavusoglu putem Twitter profila.

“Vladavina prava važi za sve, bez izuzetka”, poručio je turski šef diplomatije.

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Tramp je zaprijetio da će Turskoj biti uvedene opsežne sankcije ukoliko ne bude oslobođen američki svećenik Andrew Craig Brunson kojem se u Turskoj sudi zbog špijunaže i djelovanja u ime PKK-a i FETO- a.

“SAD će Turskoj uvesti opsežne sankcije zato što već dugo u pritvoru drži svećenika Andrewa Brunsona, velikog kršćanina, oca i divnog čovjeka. Ovaj nevini vjerski poglavar odmah mora biti pušten na slobodu”, naveo je Trump na Twitter profilu.

Čitaj još:   STRAŠNO Pucnjava u redakciji lista, petero mrtvih, napadač uhapšen...

Američki potpredsjednik Mike Pence je također Turskoj uputio istu prijetnju.

“Ako Turska odmah ne oslobodi svećenika Andrewa Brunsona i ne pošalje ga kući u Ameriku, SAD će joj uvesti značajne sankcije sve dok ovaj nevini vjerski poglavar ne bude pušten na slobodu”, rekao je Pence.

Američkom svećeniku Andrewu Craigu Brunsonu, kojem se u Izmiru, u Turskoj, sudi zbog špijunaže i djelovanja u ime PKK-a i FETO-a, određeni pritvor je jučer preinačen u kućni pritvor.

Brunson je uhapšen krajem 2016. godine i otad se nalazi u pritvoru. Optužen je za djelovanje i špijunažu u korist terorističkih organizacija PKK i Fetullahci (FETO).

Na zahtjev Tužilaštva, sud u Izmiru mu je 18. jula izrekao mjeru pritvora tokom sudskog postupka, ali je zbog njegovih zdravstvenih problema ta mjera preinačena u kućni pritvor.

U optužnici se navodi da je kontaktirao članove terorističke organizacije FETO. Osim toga, navedene su i njegove poruke kako mu je žao što nije uspio državni udar u Turskoj kojeg su pripadnici FETO-a pokušali izvesti 15. jula 2016. godine. Prijeti mu zatvorska kazna u trajanju od 35 godina…

Čitaj još:   RIJEČI KOJE Treba još danas da izbacite iz svog rečnika...

 

izvor agencije (AA) / iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši