IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOSOVO U ŠOKU: Umro Adem Demaći

Thaci proglasio trodnevnu žalost povodom smrti Adema Demacija… U čast lika istaknutog aktiviste Adema Demaćija, koji je danas preminuo u 83 godini, predsjednik Kosova Hashim Thaci je proglasio trodnevnu žalosti na Kosovu…

PRIŠTINA: Region, Politika, 27.07. 2018, 10: 20… KOSOVO U ŠOKU: Umro Adem Demaći… Nakon vijesti da je preminuo Adem Demaci, dugogodišnji borac za prava Albanaca sa Kosova, poslanici Skupštine Kosova prekinuli su nešto nakon 18 časova plenarnu sednicu na kojoj se vodila rasprava o dijalogu sa Srbijom

U Prištini je u 82. godini preminuo Adem Demaći, jedan od najpoznatijih ideoloških vođa kosovskih Albanaca… Kako je saopšteno iz Ureda predsjednika Kosova, odlukom Thacija, žalosti će biti u petak, subotu i nedelju.

Tokom tih dana, državna zastava Republike Kosovo biće spuštena na pola koplja na svim državnim institucijama unutar i van zemlje.

Predsjednik Thaći je odluku donio na osnovu svojih ustavnih i zakonskih ovlašćenja.

Čitaj još:   Hašim Tači primljen na Univerzitetski klinički centa na Kliniku za urologiju... (foto)

Adem Demaći, istaknuti borac za prava Albanaca na Kosovu, koji je proveo 28 godina u zatvorima bivše Jugoslavije, biće sahranjen uz najviše državničke počasti.

Mediji koji su prenijeli tu vijest navode da su Demaćija mnogi zvali “kosovskim Nelsonom Mendelom”, i da je 28 godina proveo po jugoslovenskim zatvorima zbog svojih političkih aktivnosti i ubjeđenja.

Demaći je nakon puštanja iz zatvora 1990. godine bio aktivan u nekoliko političkih partija, a bio je i politički predstavnik takozvane OVK tokom 1998- 1999. godine.

Inače, vijest o smrti Demaćija saopštena je tokom zasedanja kosovskog parlamenta. Skupština Kosova je potom održala minut ćutanja i prekinula sjednicu…

http://iBalkan.net

KOSOVO NA NOGAMA Srednjoškolku, silovao učitelj…

Školarku silovao njezin učitelj, a zatim je to isto uradio Read more

Komentariši