IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SJENICA UZNEMIRENA: Pripadnici MUP-a pretukli dvojicu mladića…

Građani Sjenice su uznemirena i danas će biti održana sjednica općinskog Savjeta za bezbjednost nakon što su pripadanici MUP-a Srbije sinoć oko 22 sata, poslije verbalnog sukoba u kafani, pretukli dvojicu mladića iz tog grada…

SJENICA: Region, Crna Hronika, Zanimljivosti, 28.07. 2018, 10: 52…SJENICA UZNEMIRENA: Pripadnici MUP-a pretukli dvojicu mladića…

Predsjednik općine Sjenica Hazbo Mujović osudio je ovaj događaj i zatražio od državnih organa da se preispita da li je bilo prekomjerne upotrebe sile od strane policije.

“Bez obzira kako su se mladići ponašali moramo da reagujemo i osudimo prekomjernu upotrebu sile. Sve vidove nasilja, pa dolazili i od legalnih organa, mi drastično osuđujemo.

Javost u Sjenici je uznemirena i traži od državnih organa da utvrdi da li je bilo prekomjerne upotrebe sile i da se to ispita. Ljudima je neshvatljivo da neko može biti prebijen u 21. vijeku”, rekao je Mujović

Elmedin Zekić (1987) i Samedin Rastić (1980), obojica iz Sjenice, uz dostavu fotografija i ljekarskog izvještaja medijima, najavili su da će protiv trojice pripadnika MUP-a Srbije u Sjenici pokrenuti krivični postupak zbog nanošenja tjelesnih povreda, prijetnji u uvreda.

Čitaj još:   SARAJEVO: KRAJ DRAME, Ubica Nedžad Čaušević, likvidirao se u Krupacu u RS- u... (foto i video)

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) pozvalo je danas vlast opštine Sjenica da održi sednicu lokalne skupštine i Savjeta za bezbjednost na kojima bi kako se navodi, bio razmotren “nepovoljan razvoj političke i bezbjednosne situacije” poslije navodnog napada policije na dva stanovnika ovog geada u Sandzaku.

Izražavajući zabrinutost zbog “nepovoljnog razvoja situacije u Sandžaku izazvane novim talasom neprijateljstva i brutalnog nasilja srpske policije prema Bošnjacima Sandžaka”, BNV je u saopštenju naveo da je 25. jula, “srpska policija naočigled građana Sjenice i bez valjanog razloga, fizički napala Semedina Rastića i Eldina Zekića i nanijela im vidljive povrede”.

“Neprijateljski odnos državnih srpskih organa prema Bošnjacima, nasilničko ponašanje i brutalno policijsko nasilje predstavljaju objektivnu opasnost da postanu svakodnevna praksa srpske policije u Sandžaku”, piše u saopštenju.

BNV je pozvao vlasti u Sjenici da “preduzmu sve mjere u cilju zaštite svojih građana”…

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši