IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIH MOSTAR: DANAS 452. TRADICIONALNI SKOKOVI SA STAROG MOSTA…

U Mostaru će se danas održati tradicionalni, 452. po redu skokovi sa Starog mosta, u organizaciji Kluba skakača u vodu “Mostari”. Skokovi će početi u 16 sati…

MOSTAR: Evropa, Sport, Putovanja, 29.07. 2018, 09: 50… BIH MOSTAR: DANAS 452. TRADICIONALNI SKOKOVI SA STAROG MOSTA…

NA LICU MJESTA SU PROVJERILI DA Ovogodišnji žiri čine predsjednik Emir Balić, zatim Mirsad Deda Pašić, Alica Jakirović, Semir Drocić te Semir Kazazić, a ocjenjivat će se prilazak mostu, odraz, let, te upad u vodu.

Broj skakača još uvijek nije poznat jer, kako kaže predstavnik Kluba skakača u vodu “Mostari” Saša Oručević, danas će se prvo obaviti ljekarski pregled nakon kojeg će se znati konačan broj takmičara.

Legendarni mostarski skakač Emir Balić izjavio je da se “mostarska lasta” skače samo u Mostaru, a tvrdi da je ona stvorena i datira još od riječi i zapažanja Evlije Čelebije za vrijeme njegovog boravka u Mostaru.

Čitaj još:   MOSTAR: Danas 453. skokovi sa Starog mosta,"Lorens Listo na pragu velikog rekorda..." (foto galerija)

Jedan od najboljih skakača sa Staroga mosta Lorens Listo kazao je kako bi bilo poželjno da za vrijeme skokova ne bude snimanja dronovima ili bilo kakvih drugih ometajućih faktora jer za skok je potrebna, kako navodi, grobna tišina, pogotovo ako se radi o skoku na glavu.

“Ukoliko bude dronova, postoji mogućnost da se skokovi zaustave sve dok se oni ne uklone”, upozorio je Listo.

Organizator tradicionalnih skokova u Neretvu je Klub skakača u vodu “Mostari”, a za sigurnost natjecatelja i gledalaca brinut će se PU Mostar, kajakaši, spasioci, vatrogasci, kao i sami članovi kluba “Mostari”…

http://iBalkan-net

MOSTAR: Bošnjački vijećnici “spasili” Tita! (foto, video)

Na sjednici mostarskog Gradskog vijeća nije usvojena odluka o preimonovanju Read more

BH. SIRENA LANA PUDAR: Veličanstveni doček na platou ispod Starog mosta… (foto, video)

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar zlatnim slovima upisala se u historiju sporta Read more

Komentariši