IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RADE Šerbedžija: Brzo će doći vrijeme izlaska iz ovog ludila i pakla…

Glumac Rade Šerbedžija izjavio je u intervjuu Al Džaziri Balkans kako mu smeta uzajamno prebrojavanje krvnih zrnaca na prostorima bivše Jugoslavije i ocjenio da će “vrlo brzo” doći vrijeme kad ćemo izaći iz tog našeg pakla…

MOTOVUN: Region, Zabava, Zanimljivosti, utorak 31.06. 2018, 21: 59… RADE Šerbedžija: Brzo će doći vrijeme izlaska iz ovog ludila i pakla…

“Ma, kako ne smeta! Ja sam cio život na liniji, kako da kažem, bratstva i jedinstva. Ne mislim u jugoslovenskom smislu nego smislu humanosti, pristojnosti, uzajamnog uvažavanja jedni drugih. I mislim da će vrlo brzo doći to vrijeme kad ćemo izići iz ovog dna i pakla”, rekao je Šerbedžija u intervjuu za internet portal Al Džazire.

On je, u tom kontekstu, nazvao “jednim od najdivnijih događaja” snimak koji mu je poslao prijatelj i na kojem “hrvatske odbojkašice trče i ljube srpske odbojkašice koje su pobjedile Francusku”.

“Dirljiva scena, ljube jedne druge! I rekoh: pa, Bože, to je ta budućnost, budućnost nekog normalnog svijeta”, rekao je Šerbedžija.

Komentarišući nagradu koju je na ovogodišnjem Motovun film festivalu dobio zajedno sa Mustafom Nadarevićem za 50 godina glumačkog rada, Šerbedžija je rekao da su za glumu “najbitnije ljubav i blagost, koje se mogu naći jedino u samoći, a mudrac je onaj koji to nauči u mladosti”.

“Vrlo često sam se, na neki način, osjećao ispunjeno i važno što se bavim ovom profesijom jer sam imao tu sreću da sam u svom životu radio sa mnogo fantastičnih režisera i umjetnika”, rekao je Šerbedžija, nabrajajući, između ostalih Živojina Pavlovića, Dušana Makavejeva, Rajka Grlića, Boru Draškovića, ali i ugledne svjetske reditelje Stenlija Kjubrika, Fila Noisa, Klinta Istvuda, Gaja Ričija, Frančeska Rosija.

Čitaj još:   ŠOKANTNA ISPOVIJEST ČOVJEKA KOJI JE UBIJAO BOŠNJAKE IZ VOZA U ŠTRPCIMA: Nakon što je osuđen zaljubio se u IZETU i oženio je, ali ona nije mogla...

Komentarišući poslednju u dosadašnjem nizu nagrada, proslavljeni glumac je rekao kako mu, zapravo, “nije mnogo stalo” do njih jer smatra “da su relativne”.

“Kao što mi je rekao Krleža: ‘Mali, svaka nagrada je dobro došla jer govori da je nekog vraga vrijedilo to što si pokušavao u umetnosti. A s druge strane – pokušaj da je zaboraviš što pre možeš’. I to je, eto, bio moj odnos prema nagradama”, prokomentarisao je Šerbedžija.

Taj svoj odnos prema priznanjima ilustrovao je navodeći da su sve njegove nagrade “godinama bile u podrumu” stana u Tomašićevoj ulici u Zagrebu, a poslije razvoda braka i preseljenja “opet su bile u podrumu jedne kuće, stajale su u jednom koferu”.

“I kad smo, nakon puno godina, otvorili taj kofer – sve su bile plesnive, dobile su patinu vlage”, rekao je Šerbedžija.

Poznati glumac otkrio je za kojom ulogom žali, podsjetivši se da u karijeri nikad nije igrao ni jednog od Čehovljevih junaka.

“Imao sam želju da igram Astrova u Ujka Vanji Čehova. Kao mlad čovjek sam bio zaljubljen u tu literaturu čehovljansku i taj teatar i tu ulogu. I to sam želio da igram, a nikad nisam igrao Čehova”, rekao je Šerbedžija, komentarišući kako su Čehovljevi junaci “svi četrdesetogodišnjaci ili između 40 i 50 godina”.

Čitaj još:   AMBASADA SAD-a SRUŠILA MILETOVE NADE: Nema ukidanja sankcija Dodiku

“Dakle, kad sam sazreo i došao u godine da igram te Čehovljeve junake, onda sam otišao iz ove zemlje i tako nikad nisam odigrao Čehova”, rekao je Šerbedžija u intervjuu Al Džaziri…

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši