IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS NA JUGU TROPSKE VRUĆINE U BOSNI SVE PO STAROM…

Nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima očekuje se u periodu do 02.08. u Bosni. Na području Hercegovine preovladavat će stabilno i sunčano vrijeme…

SARAJEVO:Region, Putovanja, Vrijeme, srijeda 01.VIII. 2018, 06: 10…DANAS NA JUGU TROPSKE VRUĆINE U BOSNI SVE PO STAROM…

U ostatku Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana kiša, pljuskovi i grmljavina. Na jugu, pljusak samo ponegdje. Jutarnja temperatura od 16 do 23, a najviša dnevna od 25 do 35 stupnjeva.

srijeda 01.08.2018.
Nakon svježijeg jutarnjeg perioda, drugi dio dana će biti manje ugodan usljed izraženijeg osjeta sparine i nestabilnog vremena. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od pretjeranih aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, razdražljivosti, dekoncentracije i malaksalosti. Na jugu će biti ugodnije.

U četvrtak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro. U Bosni umjereno, ponedje pretežno oblačno s kišom prijepodne na sjeveru. U Bosni nestabilno s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 16 do 23, a dnevne od 28 do 35 stupnjeva.

Čitaj još:   HIT HITOVA NA INTERNETU: Kako se zlatni retriver i njemački ovčar svađaju oko kreveta... (foto i video)

U petak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Ponegdje u istočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnje temperature od 16 do 22, a dnevne od 26 do 35 stupnjeva.

U subotu sunčano vrijeme uz malu d umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 16 do 22, a dnevne od 26 do 35 stupnjeva.

Očekuje se više sunčanih sati ali i lagani rast temperatura zraka. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 17°C do 23°C u Bosni, a u Hercegovini između 21°C i 25°C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 28°C i 34°C u Bosni, a na jugu zemlje između 32°C i 36°C.

 

 

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši