IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNO Assadove i ruske snage ubile 281 civila na jugozapadu Sirije…

Sirijska mreža za ljudska prava (SNHR) saopćila je da je najmanje 281 civil ubijen u napadima koje su snage odane režimu sirijskog predsjednika Bashara al Assada i Rusije izvele u periodu od 15. juna do 30. jula u provincijama Dera i Kuneytra koje su jedna od četiri regije proglašene zonom deeskalacije, 

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika,Politika, srijeda 01.VIII. 2018, 06: 00… STRAŠNO Assadove i ruske snage ubile 281 civila na jugozapadu Sirije…

U izvještaju se navodi da su Assadovim snagama zračnu podršku pružale i ruske snage.

Među ukupno 281 ubijenim civilom je najmanje 84 djece i 63 žene.

Uz napomenu da se svaki napad sa više od pet smrtno stradalih žrtava smatra masakrom, SNHR u izvještaju da su u proteklih mjesec i pol Assadove snage u Deraji i Kuneytri izvele najmanje 12 takvih napada.

Isti izvor navodi da je na meti napada bilo i najmanje 25 civilnih objekata od javnog značaja, kao što su zdravstveni centri, objekti civilne zaštite, škole ili bolnice.

Čitaj još:   EVO Gdje je služenje vojnog roka obavezno???

Assadove zračne snage su u napadima u toj regiji upotrijebile najmanje 862 razorne barel- bombe, a iz Dere i Kuneytre je raseljeno najmanje 340.000 civila.

Uporedo s tim, teroristi ISIS-a su sa okupiranog područja u Yermouku također izvodili napade na pobunjeničku enklavu Dera i Kuneytra. U tim napadima su ubijena najmanje četiri civila, a protjerano je 1.220 porodica.

SNHR poziva na hitnu obustavu napada u Siriji te navodi da se odgovorni za stradanje civila moraju procesuirati…

http://iBalkan.net

Husein Memić, ministar turizma i omladine: PRIZNAJEM DA OVO KUPUJEM NA CRNO ZA SVOJE DIJETE, I DAJEM 140 EURA MJESEČNO, ALI TO NE MOGU SVI… (foto, video)

Kao roditelj djeteta koje ima dijabetes tip 1 prinuđen sam Read more

Čitaj još:   STAMBOL NA NOGAMA: Džeko danas stiže u FENER, fanovi "kanarije" u ludilu i delirijumu...
PREDHODNO SE ŽALILI: Sarajlije koje su iz avlija izbacivale snijeg na ulicu, bit će kažnjene… (foto, video)

Prethodnih dana nakon što su vozila Zimske službe u Sarajevu očistila ulice, nekolicina Read more

Komentariši