STRAVA: Troje mrtvih u eksploziji u postrojenju hidrocentrale u Kostelima kod Bihaća

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Adnan Beganović, inspektor Sektora kriminalističke policije Uprave policije Unsko-sanskog kantona rekao je kako je o događaju policiju obavijestio zaštitar…

BIHAĆ: Region, Crna Hronika, četvrtak 02.VIII. 2018, 17: 59…STRAVA: Troje mrtvih u eksploziji u postrojenju hidrocentrale u Kostelima kod Bihaća…

Tri osobe su poginule u nesreći koja se danas u poslijepodnevnim satima dogodila u Hidroelektrani Una-Kostela, koja se nalazi u istoimenom mjestu nadomak Bihaća, dok su još četiri osobe hospitalizirane u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Pretpostavlja se da je do eksplozije došlo zbug curenja plina…

U 13.20 sati u postrojenju hidrocentrale u Kostelima kod Bihaća došlo je do eksplozije u kojoj su smrtno stradale tri osobe, a jedna je u kritičnom stanju.

Riječ je o zaposlenicima hidrocentrale, a uzrok nesreće se utvrđuje.

Čitaj još:   RK Novi Pazar obradovao učenike O.Š. ulaznicama za sutrašnji spektakl

Adnan Beganović, inspektor Sektora kriminalističke policije Uprave policije Unsko-sanskog kantona rekao je kako je o događaju policiju obavijestio zaštitar.

”Došlo je do eksplozije unutar postrojenja gdje su radnici radili na remontu i čišćenju turbine. Nešto je puklo i on nije mogao prići radnicima”, izjavio je Beganović. Na teren su upućene ekipe koje su uspjele doći do jednog radnika, koji je davao znakove života. Hospitaliziran je u Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću.

”Trenutno ne znamo o kojim ozljedama se radi. U vodi koja je bila u prostoru došli smo do tri beživotna tijela. Nažalost, nije im bilo pomoći. Riječ je o radnicima”, dodao je Beganović. Kako je objavila Televizija Unsko-sanskog kantona, uzrok nesreće se utvrđuje.

Čitaj još:   VIC DANA Vicevi o fudbalu odmah poslije SP 2018.

Pretpostavlja se da je do eksplozije došlo zbog curenja plina. U postrojenjima hidrocentrale poduzete su mjere opreza, a mjesto nesreće osiguravaju policijski službenici…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši