IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTINA ILI NE Progovorila majka Bin Ladena: Bio je dobar dječak, ali…

Osama Bin Laden ubijen je 2011. godine u Pakistanu- Bio je jako dobar dječak dok nije upoznao neke ljude koji su ga prilično mnogo isprali u ranim 20- im godinama. Možete to nazvati kultom. Uvijek sam mu govorila da se odmakne od njih. I nikad mi ne bi priznao to što radi, jer me je toliko volio – istakla je Ganem u intervjuu za britanski Gardijan…
New York: Globus, Crna Hronika, Zabava, Zanimljivost, subota 04.VIII. 2018, 11: 59…ISTINA ILI NE Progovorila majka Bin Ladena: Bio je dobar dječak, ali…
Ona je u intervjuu, prvi put nakon 17 godina od terorističkog napada na kule bliznakinje u Njujorku, rekla da je Osama bio voljen, ali da je nekako izgubio svoj put.

– Imala sam vrlo težak život zato što je moj sin bio daleko od mene. Bio je jako dobar klinac i mnogo me je volio – kazala je Ghnem, pokazujući njegovu fotografiju u vojnom odijelu.

Ona je pokazala i fotografiju svog supruga, al- Atasa, koji je odgajao i brinuo se o sva tri sina, ističući da je bio dobar čovjek i da je bio dobar prema Osami koga je dobila iz prvog braka.

Čitaj još:   Novi Pazar postaje centar košarke

Prema njenim riječima, Osama je postao pobožan već u svojim ranim dvadesetim godinama, dok je studirao ekonomiju na Univerzitetu King Abdulaziz u Džedi, gdje je postao i radikalan.

– Ljudi na univerzitetu su ga promijenili. On je tada postao drugačiji čovjek- rekla je ona.

Prema njenim riječima, jedan od muškaraca koje je Osama upoznao bio je Abdulah Azam, član Muslimanskog bratstva koji je kasnije prognan iz Saudijske Arabije i koji je vremenom postao Osamin duhovni savjetnik.

Kako se navodi, Ganem je godinama odbijala da govori o Osami, kao i svojoj porodici – naročito tokom dvije decenije dok je njen sin važio za vođu Al- Kaide.

Njihova vila se nalazi u gradu Džedi u Saudijskoj Arabiji, a porodica važi još uvijek za jednu od najbogatijih u Saudijskoj Arabiji.

Bin Laden je pronađen i ubijen 2011. godine u Pakistanu…

Čitaj još:   VATROSLAV Belan: Davanje Skupštine ZBCG za podršku vladi je običan trik, bojkot popisa je krajnja opcija... (foto)
BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši