IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTINA ILI NE Progovorila majka Bin Ladena: Bio je dobar dječak, ali…

Osama Bin Laden ubijen je 2011. godine u Pakistanu- Bio je jako dobar dječak dok nije upoznao neke ljude koji su ga prilično mnogo isprali u ranim 20- im godinama. Možete to nazvati kultom. Uvijek sam mu govorila da se odmakne od njih. I nikad mi ne bi priznao to što radi, jer me je toliko volio – istakla je Ganem u intervjuu za britanski Gardijan…
New York: Globus, Crna Hronika, Zabava, Zanimljivost, subota 04.VIII. 2018, 11: 59…ISTINA ILI NE Progovorila majka Bin Ladena: Bio je dobar dječak, ali…
Ona je u intervjuu, prvi put nakon 17 godina od terorističkog napada na kule bliznakinje u Njujorku, rekla da je Osama bio voljen, ali da je nekako izgubio svoj put.

– Imala sam vrlo težak život zato što je moj sin bio daleko od mene. Bio je jako dobar klinac i mnogo me je volio – kazala je Ghnem, pokazujući njegovu fotografiju u vojnom odijelu.

Ona je pokazala i fotografiju svog supruga, al- Atasa, koji je odgajao i brinuo se o sva tri sina, ističući da je bio dobar čovjek i da je bio dobar prema Osami koga je dobila iz prvog braka.

Čitaj još:   PITANJE no 1: Pijete li previše kafe???

Prema njenim riječima, Osama je postao pobožan već u svojim ranim dvadesetim godinama, dok je studirao ekonomiju na Univerzitetu King Abdulaziz u Džedi, gdje je postao i radikalan.

– Ljudi na univerzitetu su ga promijenili. On je tada postao drugačiji čovjek- rekla je ona.

Prema njenim riječima, jedan od muškaraca koje je Osama upoznao bio je Abdulah Azam, član Muslimanskog bratstva koji je kasnije prognan iz Saudijske Arabije i koji je vremenom postao Osamin duhovni savjetnik.

Kako se navodi, Ganem je godinama odbijala da govori o Osami, kao i svojoj porodici – naročito tokom dvije decenije dok je njen sin važio za vođu Al- Kaide.

Njihova vila se nalazi u gradu Džedi u Saudijskoj Arabiji, a porodica važi još uvijek za jednu od najbogatijih u Saudijskoj Arabiji.

Bin Laden je pronađen i ubijen 2011. godine u Pakistanu…

Niti čuje niti vidi: Za DRITANA Abazovića oštre poruke Tanje Fajon nisu ništa negativno…

Postoji velika prijetnja da se pristupni pregovori Evropskoj uniji zaustave Read more

Komentariši