IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Topli talas stiže i na Balkan…

Upravo počinje najduži niz uzastopnih dana lijepog vremena, bez kiše, na koje možemo da računamo u avgustu i trajaće oko sedam dana, prognoziraju meteorolozi…

ISTANBUL: Region, Putovanja, Zanimljivost, subota 04.VIII. 2018, 19: 59…Topli talas stiže i na Balkan…

Tokom dolazećeg vikenda i naredne nedelje u će biti pretežno sunčano, toplo i sparno vrijeme, sa najvišom temperaturom od oko 32 stepena C u većini mijesta, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ)…

Po riječima meteorolozi iz FHMZ-a, zaduženog za dugoročnu vremensku prognozu, ne možemo očekivati tropske talase do kraja mijeseca, ali ćemo imati periode toplih i suhih dana. Ipak, prema “oprobanom receptu” ovog ljeta, biće i kiše.

– Vrijeme će biti prijatno toplo, sa temperaturama od 26 do 32 stepena C, ali i povremeno nestabilno. Od naredne srijede u pomoravlju očekuje se i pojačani vijetar…

Postoje nagoveštaji da bi i septembar mogao biti topao i suh, kažu meteorolozi, ali za precizne prognoze je još rano, te će detaljnije informacije postojati tek nakon 20. avgusta.

Čitaj još:   PRED SPAVANJE Kako izgleda savršena žena u muškim očima???

Takođe, iz RHMZ- a su objasnili da niz toplih dana ne znači i tropski talas.

Tropski talas podrazumjeva najmanje pet povezanih dana kada su temperature daleko iznad prosjeka, a tokom noći živa ne pada ispod 20. podeoka C.

Dakle, to što ćemo u avgustu imati temperature oko 32 stepena C, nije neuobičajeno, toplotni talas bi bio ako bi one iznosile iznad 38 stepeni, i tada bi bio proglašen crveni meteo alarm.

Vrijeme kakvo nas očekuje u narednim danima kategorisalo bi se kao toplotni talas, ali za, recimo, mjesec oktobar, kada prosječne vrijednosti iznose 23 stepena C.

U tom smislu, najava koju su objavili za temperature od 32 stepena, ima cilj da obavesti stanovništvo da ih očekuje period velike sparine…

http://iBalkan.net

Niti čuje niti vidi: Za DRITANA Abazovića oštre poruke Tanje Fajon nisu ništa negativno…

Postoji velika prijetnja da se pristupni pregovori Evropskoj uniji zaustave Read more

Svetosavska starleta Danica Crnogorčević je AFRODIZIJAK za one koji slave fašizam i ratne zločine, od Banjaluke do Moskve! (foto, video)

Taktika propagandista ''srpskog sveta'' je da  Crnogorčević predstave kao ideal Read more

Čitaj još:   UPOZORENJA IZ TEHERANA: "DONALD Tramp, ne igraj se lavljim repom, rat sa nama je majka svih ratova..."

Komentariši