IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IMA I TOGA Prodaju kuće za 1 euro…

Gradić San Pjero Pati prodaje napuštene kuće kako bi oživio… Cilj je da ožive ovo mjesto smiješteno u brdovitom predjelu Sicilije…
SAN PJERO PATI : Evropa, Ekonimija, Putovanja, Zanimljivost, nedelja 05.VIII. 2018, 11: 59… IMA I TOGA Prodaju kuće za 1 euro…
Vijeće italijanskog gradića San Pjero Pati donijelo je odluku da će stare, napuštene kuće prodavati po cijeni od jedan i samo “1 euro”…
Oni koji odluče da kupe kuću moraće da je obnove koristeći tradicionalni kamen, drvo i terakotu za krov, te po mogućnosti da zaposle domaće zidare.

Ono što ovu lokaciju čini atraktivnom jeste da je udaljena samo 15 minuta vožnje od najbliže plaže i na kraju je nacionalnog parka Nebrodi, zaštićene zone planinskih jezera i šuma.

Lokalno vijeće je glasalo anonimno o ovom projektu, a ideju su dobili od drugog sicilijanskog grada Gangi koji je privukao interes ljudi širom svijeta 2014. godine kada je takođe nudio kuće za jedan euro.

Čitaj još:   ARLAUČE MILE DODIK, RAZOTKRIO "TAJNI PLAN": "Opozicija dan pred izbore sprema haos u Banjoj Luci"

– Počeli smo na primjeru Gangija u kojem se ovaj projekat pokazao kao vrlo uspješan jer je mnogo kuća prodato – rekao je gradonačelnik Salvatore Fijore.

Administracija grada će sada proceniti koliko kuca će se ponuditi na prodaju, te će kontaktirati vlasnike. Očekuje se da će prve kuće biti u prodaji sledeće godine. Strani državljani su takođe dobrodošli.

San Pjero Pati je imao 4.000 stanovnika prije 20 godina, dok je danas taj broj smanjen na 3.000. Grad pripada regiji gdje je visok procenat nezaposlenih. U poslednjih 16 godina južnu Italiju je napustilo 1,8 miliona ljudi, od kojih je polovina mladih starosti između 15 i 34 godine…

http://iBalkan.net

ZLATKO Vujović: SAGLASAN SAM- ne postoji premijer CRNE GORE koji je radio više za interese Srbije od DRITANA Abazovića

Šanse da Crna Gora dobije vladu u kojoj će sjedjeti Read more

Čitaj još:   VOLODIMIR Zelenski poslao jasnu poruku Ruskim vojnicima: UVIJEK JE BOLJA OPCIJA DA ODLOŽITE ORUŽJE NEGO DA UMRETE... (foto, video)

Komentariši