IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOKENHAJM PONOVO IZAZOV

Auto moto klub Novi Pazar EYEMAXX racing team i njegova šestočlana ekipa na čelu sa Evropskim šampionom i rekorderom Esadom Došljakom Boletom već mjesecima radi bez odmora na pripremi vozila za najveće evropsko takmičenje koje se održava u Hokenhajmu.Polazak na put i veliki brzinski izazov koji se zove Hokenhajm planiran je za 8. Avgust a trke su tri dana kasnije 11. I 12. avgusta I do tada sve mora biti maksimalno pripremljeno.

– Radimo do kasno i prosto smo se ja i moji prijatelji u timu srodili sa ovim automobilima, svi radimo i živimo za isti cilj, skoro fanatično smo posvijećeni pripremama i ja silno vjerujem da ta naša ljubav i posvijećenost ,te sati i sati rada i znanja koje smo ugradili pod haube Corse i Audija da će dati rezultata i da će ponovo Hokenhajm biti kruna svih tih naših napora.Kad nešto voliš moraš uspjeti- kaže Esad Došljak Bole.

Vodeće mjesto na otvorenom Balkanskom šampionatu i šampionatu Srbije pokazatelj su velikog profesionalizma, danonoćnog rada na popravljanju performansa na automobilima i naravno ogromnih ulaganja i odricanja.Uporedo sa neprestanim i skupim servisima na Corsi Rs, radi se i na vladaru brzina Audiju RS4 od 1500 konja. Više od godinu dana do najsitnijih detalja automobil se priprema pod stručnim nadzorom inžinjera iz Slovenije i Finske.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 3. avgust 2020. godine

– Sve to iziskuje dodatne i velike finansijke izdatke i troškove.Medjutim, moja ljubav prema automobilizmu i brzinama ,evropskim i svjetskim izazovima je zaista velika i zato vjerujem svim srcem u ono što radim.Nije nimalo lako iz jedne male sredine iskočiti do nekih evropskih visina.Rezultati koje sam postigao zajedno sa svojim timom inspirativni su i pokreću na još veće zalaganje ali i povećavaju stepen naše odgovornosti.Cilj nam je veliki kao Alpi: ostati na evropskom tronu i popraviti sopstveni record od 8,059 sek. postignut prošle godine na toj istoj stazi- rekao je Esad Došljak.


Corsa RS sa svojih hiljadu konja snage briljirala je na predhodnih pet trka Balkanske regije što je kako Došljak, medjunarodno licencirani vozač reprezentativac Srbije, kaže podstrijek za još veći gas i neprestanu težnju ka još boljim i svjetski vrijednim rezultatima. Corsu RS očekuje još pet trka i odbrana liderske pozicije i kraljevskog trona. Audi će naravno, sa svojih čudesnih i magično spakovanih, 1500 kubika snage put Njemačke i Hokenhajma ka novom brzinskom evropskom rekordu.

Došljak se zahvaljuje svima koji ih podržavaju u ovome što rade jer je ta podrška, uz sjajne rezultate koje postižu, pogonska energija Auto moto kluba Novi Pazar.

Čitaj još:   Novi Pazar: Pokušaj ubistva policajca, kažnjen sa 11 i po godina zatvora...

Putovanje i nastup na stazi u Hokenhajmu finasiraju Grad Novi Pazar, Sportski savez i oficijelni sponsor kluba EYEMAXX.

Prilog pripremili:Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://www.ibalkan.net/

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši