IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

I ove godine grad birao najlepšu baštu Novog Pazara

Konkurs za izbor najlepše bašte na teritoriji grada Novog Pazara završen je proglašenjem pobednika a prema odluci petočlane komisije najlepša bašta u gradu u vlasništvu je Mirsade Zećirović. Druga nagrada pripala je Ismetu Petlači a treća Redžu Hasanoviću.

Vlasnica najlepše bašte nagrađena je novčano, sa 30 000dinara, 20 000 dobio je drugoplasirani, a 10 000 dinara trećeplasirani na konkursuza najlepše dvorište odnosno baštu.

Posebno moramo ızdvojiti fantasticne gestove  nagradjenih vlasnika najlepših bašti. Naime, drugoplasirani dobitnik, Ismet Petlač, svoju novčanu nagradu od 20 000 dinara donirao je u humanitarne svrhe a vlasnik trećeg mesta, Redžo Hasanović, svoju nagradu u visini od 10 000 dinara donirao je humanitarnoj organizaciji ”Otvorena ruka” u Novom Pazaru.

Komisija je saopštila da je na konkurs za izbor najlepše bašte u 2018.pristiglo četrnaest prijava a da izbor nije bio ni malo lak, kao i da su presudili sledeći kriterijumi: starost bašte, broj i vrste sadnica, urednost bašte, raspored iopšti utisak.

Čitaj još:   VIC DANA Mujo i jaran Huso na Divljem zapadu...

Da bi odabrali najlepšu baštu, članovi komisije su na osnovu pristiglihprijava obišli i fotografisali sve bašte i dvorišta prijavljena nakon što je objavljenjavni poziv.

Izbor najlepše bašte – dvorišta na teritoriji grada polako postaje tradicija.Ideja je nastala pre nekoliko godina sa ciljem da grad pruži podršku građanimakoji vode računa o svojim avlijama, ali i podstakne građane da brinu o svomokruženju.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

http://www.ibalkan.net/

 

NOVI PAZAR: Broj zaposlenih i nezaposlenih skoro izjednačen… (foto, video)

Novi Pazar je godinama po stopi nezaposlenosti u vrhu republičke Read more

Novi Pazar- VELIKA ISTINA: Sandžačke plate mnogo niže od republičkog proseka… (foto, video)

Prosečne zarade u sandžačkim opštinama, minulog septembra, nastavile su da Read more

Komentariši