IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

I ove godine grad birao najlepšu baštu Novog Pazara

Konkurs za izbor najlepše bašte na teritoriji grada Novog Pazara završen je proglašenjem pobednika a prema odluci petočlane komisije najlepša bašta u gradu u vlasništvu je Mirsade Zećirović. Druga nagrada pripala je Ismetu Petlači a treća Redžu Hasanoviću.

Vlasnica najlepše bašte nagrađena je novčano, sa 30 000dinara, 20 000 dobio je drugoplasirani, a 10 000 dinara trećeplasirani na konkursuza najlepše dvorište odnosno baštu.

Posebno moramo ızdvojiti fantasticne gestove  nagradjenih vlasnika najlepših bašti. Naime, drugoplasirani dobitnik, Ismet Petlač, svoju novčanu nagradu od 20 000 dinara donirao je u humanitarne svrhe a vlasnik trećeg mesta, Redžo Hasanović, svoju nagradu u visini od 10 000 dinara donirao je humanitarnoj organizaciji ”Otvorena ruka” u Novom Pazaru.

Komisija je saopštila da je na konkurs za izbor najlepše bašte u 2018.pristiglo četrnaest prijava a da izbor nije bio ni malo lak, kao i da su presudili sledeći kriterijumi: starost bašte, broj i vrste sadnica, urednost bašte, raspored iopšti utisak.

Čitaj još:   Horoskop na dan 27. jul 2018.

Da bi odabrali najlepšu baštu, članovi komisije su na osnovu pristiglihprijava obišli i fotografisali sve bašte i dvorišta prijavljena nakon što je objavljenjavni poziv.

Izbor najlepše bašte – dvorišta na teritoriji grada polako postaje tradicija.Ideja je nastala pre nekoliko godina sa ciljem da grad pruži podršku građanimakoji vode računa o svojim avlijama, ali i podstakne građane da brinu o svomokruženju.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

http://www.ibalkan.net/

 

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši