IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL Kratak jutarnji pregled pisanja turskih listova…

 „Turkinja najbrže preplivala Manš“ prenosi da je Bengisu Avci ušla u historiji kao žena koja je najbrže preplivala moreuz Le Manš koji se nalazi između Francuske i Engleske. Avci je moreuz širine od 36 kilometara preplivala za 11 sati i 29 minuta…

ISTANBUL: Evropa, Zabava, Zanimljivosti, utorak 07.VIII. 2018, 06: 02…ISTANBUL Kratak jutarnji pregled pisanja turskih listova…

List Vatan u vijesti pod naslovom „Reakcija Ministarstva vanjskih poslova prema Grčkoj“ prenosi da je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Hami Aksoy oštro reagovao na odluku ministra pravosuđa Grčke Stavros Kontonisa da odbije Turskoj isporučiti člana terorističke organizacije TKP/ML Turgut Kaye koji se nalazi na crvenoj listi Interpola.

„Odluka grčkog ministra Kontonisa i pored odluke grčkog pravosuđa o isporuci Kaye Turskoj još jednom je pokazala da se predrasude prema Turskoj nisu promijenile“, kazao je Aksoy.

List Haberturk u vijesti pod naslovom „Ministarka  Pekcan objavila novu mapu puta“ prenosi da je ministarka Ruhsar Pekcan objavila da će se nastaviti aktivna politika za povećanje izvoza. „Sa novim strategijama radimo na otvaranju ka novim tržištima. Aktivno radimo na proširenju ka tržištima Kine, Latinske Amerike, Indije, Meksika i Afrike“, kazala je Pekcan.

Čitaj još:   ISTANBUL: Otvorena birališta na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, pravo glasa ima više od 64 miliona birača širom TURSKE... (foto, video)

List Star u vijesti pod naslovom „Povećan izvoz automobila u julu“ piše da je izvoz automobila u julu povećan za 13.8 posto i da je dostigao 2 milijarde 765 miliona dolara.

Izvoz automobila u prvih 6 mjeseci se ukupno povećao za 7 posto i dostigao 7 milijardi i 662 miliona dolara. Izvoz rezervnih dijelova se u istom periodu povećao za 22 posto.

List Sabah u vijesti pod naslovom „Prvi električni autobus u Turskoj će se koristiti na univerzitetu Hacettepe“ prenosi da će prvi električni autobus potpuno turske proizvodnje koristiti u kampusu univerziteta Hacettepe u Ankari…

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši