IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PAŽNJA OPREZ, STIŽE JAČE GRMLJAVINSKO NEVRIJEME…

U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi u zapadnim, jugozapadnim, centralnim i jugoistočnim područjima Bosne i istoku i sjeveru Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 19°C, a dnevna između 29 i 37°C…

SARAJEVO: Region, Politika, srijeda 08.VIII. 2018, 05: 52… PAŽNJA OPREZ, STIŽE JAČE GRMLJAVINSKO NEVRIJEME…

Usljed jačanja anticiklonalnog polja iznad centralne i jugoistočne Evrope prognozira se stabilnije vrijeme od 06. do 10 augusta. Već od 11. do 15. augusta očekuje se pogoršanje vremenskih prilika širom zemlje uz pljuskove, a od 16. do 21. augusta postepena stabilizacija vremena osim na prostoru jugozapadne i centralne Bosne gdje su i dalje mogući pljuskovi. Jutarnje temperature na prostoru Bosne u periodu od 06. do 16. augusta očekuju se od 17 do 22, a u Hercegovini od 21 do 26°C.

srijeda, 08.08.2018.
Vrućina i sparina uzrokovat će nepovoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji. Kod meteoropata su moguće glavobolje, razdražljivost, slabija koncentracija i nesanica. Pojačane tegobe moguće su i kod hroničnih bolesnika, pa im se preporučuje zadržavanje u kućnim uslovima. Neophodna primjerena zaštita od vrućine i štetnog UV zračenja te izbjegavanje većih tjelesnih napora.

Čitaj još:   ERVIN Ibrahimović: Mi smo jedini neizostavni činilac nove Vlade CRNE GORE... (foto)

U četvrtak prijepodne sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi i grmljavinu. Bez padavina na jugu, sjeveru i sjeveroistoku zemlje. Jutarnja temperatura zraka između 15 i 20°C, a dnevna između 30 i 39°C.

U petak prijepodne sunčano s malom do umjerenom naoblakom. U drugoj polovini dana jači pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka između 16 i 22°C, a dnevna između 30 i 40°C.

U subotu prijepodne u Bosni pretežno oblačno s pljuskovima i grmljavinom. Jače nevrijeme se očekuje u ranim jutarnjim satima. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka između 15 i 19°C, a dnevna između 25 i 39°C…

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši