SARAJEVO: Hadžije iz BiH putuju od sutra avionima Turkish Airlinesa…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Turkish Airlines će u narednim danima organizovati letove za Medinu kojima će u Saudijsku Arabiju otputovati svih 1.680 vjernika koji ove godine u organizaciji Islamske zajednice u BiH putuju kako bi obavili petu islamsku dužnost.

SARAJEVO: Svijet, Putovanja, srijeda 08.VIII. 2018, 10: 32…  SARAJEVO: Hadžije iz BiH putuju od sutra avionima Turkish Airlinesa…

Prva grupa vjernika koji iz Bosne i Hercegovine putuju na hadž otputovaće sutra sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo avionom Turkish Airlinesa, potvrdio je izvor za medije…

Na žalost prva grupa vjernika jutros nije otputovala sa sarajevskog aerodroma jer aviokompanija Vision nije bila u stanju realizovati potpisani ugovor, o čemu je Ured za hadž i umru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini obaviješten u 5,30 sati, objavljeno je na web stranici hadziumra.ba.

Čitaj još:   ZLATKO DALIĆ OTKRIO: Razlika između hrvatskog i srpskog pristupa SP 2018...

Let koji je trebao biti realiziran jutros u devet sati je odgođen, saopćeno je na pomenutoj web stranici, te se dodaje kako se time mijenja ranije objavljeni raspored letova.

“U koordinaciji sa Kabinetom reisu- l- uleme Islamske zajednice odlučeno je da se za bosanskohercegovačke hadžije obezbijedi sigurniji avioprevoznik”, rekao je rukovodilac Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH Nezim ef. Halilović Muderris.

Navedeno je i kako se očekuje da će prvi let biti sutra, 9. augusta, u 9,30 sati.

“Hadžijama koji su stigli iz Bihaćkog muftijstva obezbijeđeni su smještaj i hrana do termina leta. Hadžinice će do svog leta biti smještene u zgradi ženskog odjela Gazi Husref- begove medrese u Sarajevu, a hadžije u medresi ‘Osman ef. Redžović’ u Visokom”, saopćeno je na stranici hadziumra.ba.

Čitaj još:   SARAJEVO: DRAMATIČNO PISMO IZ KARANTINA"Da li nam možete reći kada ćemo izaći..." (foto)

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *