IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD, KO O ČEMU, IVANIĆ I VUČIĆ – NIOČEMU: Završen sastanak, ključnih problema i izazova…

ODMAH Poslije razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Ivanić je još istakao i da međunarodna zajednica treba da pokaže širinu prema Srbiji…

BEOGRAD: Evropa, POLITIKA, četvrtak 09.VIII. 2018, 06: 58… BEOGRAD, KO O ČEMU, IVANIĆ I VUČIĆ – NIOČEMU: Završen sastanak, ključnih problema i izazova…

SAM, MLADEN Ivanić je novinarima rekao da je sa predsjednikom Srbije imao sastanak u čijem fokusu je bilo prije svega definisanje ključnh problema i izazova srpskog naroda.

“Ove i iduće godine treba riješiti ključne probleme sa kojima se srpski narod decenijama suočava”, izjavio je Ivanić dodajući da su to pozicija generalno srpskog naroda u BiH, pravo RS na svoje postojanje, čvrsto jačanje njenih institucija i dejtonske pozicije, a poseban izazov za Srbiju je definisanje statusa Kosova, „i pozicija našeg naroda tamo“.

“Mi svi čvrsto stojimo iza našeg naroda”, poručio je on.

Prenio je da ga je predsednik Vučić informisao o pokušaju da se napravi kompromis i trajno rješenje za Kosovo.

Čitaj još:   Neka joj je večni rahmet!

“Moj iskreni stav je da međunarodna zajednica mora učiniti napor i pokazati širinu prema Srbiji u pokušajima da se nađe trajno rješenje. Srbija mora izaći iz toga kao zemlja čiji su obraz i interesi sačuvani, a ključnu ulogu u tome mogu imati međunarodne institucije”, objasnio je Ivanić.

Kazao je da je razgovarano i o infrastrukturnim projektima, te da ga je predsjednik Vučić informisao da će vrlo brzo biti gotovi projekti autoputa prema BiH, odnosno od Kuzmina prema Bijeljini, kao i Višegradu.

“Tražio sam savjet od predsjednika Vučića kako je Srbija uspjela da smanji nezaposlenost, obezebijedi sufict, jer su to ključne stvari sa kojima se suočava privreda RS. Nama treba radnih mjesta, stabilan budžet, a tako i vrlo pozitivna iskustva i sugestije”, rekao je Ivanić.

 

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši