IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVO ZAŠTO TREBA Baciti stare šerpe!!!

ONI KOI ZNAJU DA JE Poznato da se domaćice sentimentalno vezuju za stvari koje kupe. Rečenica “kućila sam se godinama, kako to sad da bacim” često se čuje u svakom domu i kući…

ISTANBUL: Region, Recepti, Zanimljivosti, četvrtak 09.VIII. 2018, 22: 58…EVO ZAŠTO TREBA Baciti stare šerpe!!!

Mada čaše i činije mnogim domaćicama predstavljaju drage uspomene, treba ih se riješiti da ne bi sakupljale prašinu.

Pod izgovorom zatrebaće mi neretko su kuhinjski ormarići puni servisa za ručavanje i posuđa koje niko ne koristi. Kako je došla era indukcionih ploča za kuhanje koje zahthevaju specijalno posuđe, mnoge šerpe su neupotrebljive, ali se žene i dalje ne odvajaju od njih.

Kada se odluče za veliko spremanje i upuste u Sizifov posao, uglavnom ne znaju odakle da krenu i počnu…

Pojedina istraživanja na internetu ukazuju da najveći “lom” u kuhinji čine tanjir, činije za supe i salate koje su dobijene na dar za svadbu ili neku svečanost. Oni se skoro nikad ne iznose i samo skupljaju prašinu. Kako su mnogi servisi sa svetkovina pozlaćeni, a savremene domaćice često koriste mikrotalasnu, oni postaju beskorisni jer pozlata može da pokvari uređaj.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: POŽAR U FABRICI PELETA!

Kristalne čaše u 21. stolječu uveliko čame u radnim dijelovima i vitrinama.

Čak i kad se neko usudi da u njih sipa vodu, vrlo brzo uvidi da nakon 20 godina stajanja, kristal umije da postane krt i da se lomi. Zato domaćice kada dođu do ruba tj. do tačke da ne mogu više da skladište predmete u kuhinji jer liči na ostavu, moraju da zasuču rukave i teška srca pobacaju uspomene.

GUŽVA U FIOCI…

Rasparene viljuške i kašike takođe umiju da prave gužvu u fiokama. Niko sa sigurnošću ne može da tvrdi gdje su nestale pojedine kašičice i noževi, ali nakon izvjesnog perioda žene prestaju da ih traže, ali njihovu braću ne bacaju…

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši