NOVI PAZAR Ispraćaj i dova za 415 hadžija…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U Novom Pazaru je, u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije (IZS), održan svečani ispraćaj 110 hadžija Mešihata Sandžaka, te proučena ikrar dova. Svečanost je održana u novopazarskoj dvorani “Pendik” pred više od hiljadu vernika, članova porodica budućih hadžija i hadžinica te predstavnika javnog i političkog života tog dela Srbije…

NOVI PAZAR: Region, Putovanja, Zanimljivosti, petak 10.VIII. 2018, 05: 58…NOVI PAZAR Ispraćaj i dova za 415 hadžija…

Ove godine u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije put Meke i Medine krenuće 415 hadžija i hadžinica, od toga 110 iz Mešihata Sandžaka, 70 iz Mešihata srbijanskog i 235 iz Mešihata preševskog…

Obraćajući se hadžijama, njihovim porodicama i prisutnima, reis-ul-ulema IZ Srbije Sead ef. Nasufović poželeo je hadžijama sreću te poručio da će sreću i zadovoljstvo Boga zaslužiti samo strpljenjem.

Čitaj još:   ZNATE LI Koliko je potrebno lopovima da obiju automobil???

“Zaista je Allah sa strpljivima. Onda, brate i sestro, kada se budeš strpio, raduj se i budi siguran da je Allah s tobom. Kada god naiđeš na iskušenje, ti se strpi Allaha radi, a kada se strpiš, Allah će biti s tobom. Ovaj veliki put koji vas očekuje, kada prvi korak od kuće napravite, tada nastaju i iskušenja hadžska jer velika je nagrada za hadž mebrur”, rekao je reis-ul-ulema IZ Srbije Sead ef. Nasufović.

Ove godine u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije put Meke i Medine krenuće 415 hadžija i hadžinica, od toga 110 iz Mešihata Sandžaka, 70 iz Mešihata srbijanskog i 235 iz Mešihata preševskog.

Najmlađi hadžija ima 28, a najstariji oko 80 godina. Hadžije koje iz Srbije putuju u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije sutra autobusima kreću za Beograd, odakle će put nastaviti organizovanim avionskim letovima.

Čitaj još:   ISTINE ILI LAŽI: Vučić u Novom Pazaru MANJE UMRLIH nego u istom periodu prošle godine...(foto)

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *