IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR Ispraćaj i dova za 415 hadžija…

U Novom Pazaru je, u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije (IZS), održan svečani ispraćaj 110 hadžija Mešihata Sandžaka, te proučena ikrar dova. Svečanost je održana u novopazarskoj dvorani “Pendik” pred više od hiljadu vernika, članova porodica budućih hadžija i hadžinica te predstavnika javnog i političkog života tog dela Srbije…

NOVI PAZAR: Region, Putovanja, Zanimljivosti, petak 10.VIII. 2018, 05: 58…NOVI PAZAR Ispraćaj i dova za 415 hadžija…

Ove godine u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije put Meke i Medine krenuće 415 hadžija i hadžinica, od toga 110 iz Mešihata Sandžaka, 70 iz Mešihata srbijanskog i 235 iz Mešihata preševskog…

Obraćajući se hadžijama, njihovim porodicama i prisutnima, reis-ul-ulema IZ Srbije Sead ef. Nasufović poželeo je hadžijama sreću te poručio da će sreću i zadovoljstvo Boga zaslužiti samo strpljenjem.

“Zaista je Allah sa strpljivima. Onda, brate i sestro, kada se budeš strpio, raduj se i budi siguran da je Allah s tobom. Kada god naiđeš na iskušenje, ti se strpi Allaha radi, a kada se strpiš, Allah će biti s tobom. Ovaj veliki put koji vas očekuje, kada prvi korak od kuće napravite, tada nastaju i iskušenja hadžska jer velika je nagrada za hadž mebrur”, rekao je reis-ul-ulema IZ Srbije Sead ef. Nasufović.

Čitaj još:   KUSTURICA ZA, PSIHO- PREGLED: TRAŽI DA, "MILE, nabavi kišobran u bojama RS- a ..."

Ove godine u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije put Meke i Medine krenuće 415 hadžija i hadžinica, od toga 110 iz Mešihata Sandžaka, 70 iz Mešihata srbijanskog i 235 iz Mešihata preševskog.

Najmlađi hadžija ima 28, a najstariji oko 80 godina. Hadžije koje iz Srbije putuju u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije sutra autobusima kreću za Beograd, odakle će put nastaviti organizovanim avionskim letovima.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

http://iBalkan.net

NOVI PAZAR: Uhapšena djevojka- NASRTALA NA AUTOMOBILE I SJEKLA SE ŽILETOM!

Inspektori Policijske uprave Novi Pazar, uhapsili su S.M. (22) iz tog Read more

NOVI PAZAR: Pronađeno tijelo RAMIZA Rožajca KOJI SE UTOPIO U TRNAVICI… (foto, video)

Pronađeno je tijelo Novopazarca Ramiza Rožajca za kojim se tragalo Read more

Komentariši