IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNI NAPADI: MILE Dodik ima tešku i opasnu dijagnozu, pokazuju psihijatrijski nalazi!

Uvrede upućene ocu mrtvog djeteta o svijeći na krsnoj slavi ili priviđanje 50 otetih kamiona sa izbornim materijalom samo su neke od posljedica psihijatrijske dijagnoze koja je ustanovljena Miloradu Dodiku krajem 2015. godine, a čiji će se simptomi, kako su ljekari opisali, pojačavati sa svakim novim strahom za sopstvenu ličnost…

BANJA LUKA: Regija, Vijesti , Zanimljivosti, petak 10.VIII. 2018, 17: 58… STRAŠNI NAPADI: MILE Dodik ima tešku i opasnu dijagnozu, pokazuju psihijatrijski nalazi!

Dezorijentisanost i nekontrolisani napadi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na svakoga ko mu se nađe na putu imaju potvrdu u psihijatrijskom nalazu koji su urađeni prije tri godine za potrebe suđenja sa Mladenom Bosićem.

Miloradu Dodiku je tokom ovog mandata, 7. decembra 2015. godine, ustanovljena psihijatrijska dijagnoza postraumatskog stresnog poremećaja prema kojoj je ostavljena mogućnost da se ”simptomi oboljelog vremenom pojačaju”.

Nažalost, Izborni zakon ne ograničava osobe sa dijagnozom psihijatra da se kandiduju, zbog čega postoji realna mogućnost da se i druge oboljele osobe, slične Dodiku, od oktobra nađu na važnim funkcijama.

Anamneza Dodikovog stanja opisuje ga, kako svaki put kad je izložen informacijama za koje on tvrdi da su kleveta, javlja se stanje šoka, neraspoloženje, razočarenje, strah za svoju ličnost…. ”Oboljeli”, kako psihijatar u nalazu oslovljava Dodika, naveo je da mu se tad nameću razne misli, dobija jake napade migrene, poremećen san. Zbog toga postaje nestabilan i dezorijentisan.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 14. avgust 2018. godine

Najčešći i najizraženiji simptomi PTSP su intenzivan strah, pad raspoloženja , gubitak povjerenja u druge ljude, nesanica ili uporne noćne more. Priroda PTSP je takva da umanjuje kvalitet življenja, nemogućnost oboljelog da se kvalitetno odmori, relaksira, uživa u susretu sa drugih ljudima. Oboljeli Dodik je naveo kako je i ranije imao slične simptome, ali da se nikad prije nije liječio kod ljekara, već je samoinicijativno uzimao lijekove za smirenje.

Strah za svoju ličnost, a onda i za porodicu, najistaknutiji je dio psihijatrijskog nalaza.

“Taj otac dođe na skupštinu i kaže ‘ugasili ste mi slavsku svijeću’, a ima još jednog sina. Ima sina iz prvog braka. A kaže ‘ugasili ste mi slavsku svijeću. Osim toga, niko ne može da potvdi da je uopšte ikad slavio slavu”, poručio je Dodik pred TV kamerama prije desetak dana.

Tu sa uvredama nije stao, već je porodicu momka čija je smrt i dalje obavijena velom tajne, zbog čega ljudi već više od 130 dana protestuju na Trgu Krajine u Banjaluci, uporedio sa svojom – navodno, sređenom.

“Ta porodica je, nažalost, odrasla u nekim uslovima, koji su malo neuobičajni. Majka se udala za drugog čoveka i odvela ćerku i stavila toga pokojnika sa 12-13 godina. U najozbiljnim godinama, najtežim godinama za odrastanje. Ja cijeli život sa svojom suprugom činim da se pobjegne od poroka, da ih formiram kao ozbiljne ljude. Moja kćerka danas ima četvoro djece, moj sin ima jedno i već čeka drugo. Ozbiljni su ljudi, bave se svojim poslovima”, rekao je oboljeli predsjednik.

Čitaj još:   U ISTANBULU ZA DVA DANA ZABILJEŽENO 314 MANJIH POTRESA

Javna je tajna da Dodikova porodica važi za sve osim za sređenu, uključujući i njegove postupke…

(BN/SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši