IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAD U PLAMENU: NA Stotine požara bukti, očekuju se i suhe oluje…

U SAD je izbilo šest novih požara, čime je broj aktivnih šumskih požara u toj državi porastao na više od 100, saopštile su američke vlasti…

SAKRAMENTO, OKLAHOMA: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, nedelja 12.VIII. 2018, 12: 19…SAD U PLAMENU: NA Stotine požara bukti, očekuju se i suhe oluje…

Vlasti očekuju da će još požara izbiti od udara gromova, prenosi Rojters.

U Americi je izbilo šest novih, velikih šumskih požara i sada trenutno bjesni više od stotinu vatrenih stihija, a očekuju se i novi koje će izazvati udarci munja na suvom terenu usljed visokih temperatura, saopćile su danas vlasti.

Na terenu je trenutno više od 30.000 ljudi, uključujući i vatrogasce i iz Australije i Novog Zelanda, koji aktivno rade na gašenju požara.

– Očekujemo da će danas početi još požara- rekao je meteorolog iz Nacionalnog centra za praćenje oluja u Oklahomi.

On smatra da se očekuju slabe padavine praćenje jakom grmljavinom u predjelu Stenovitih planina, dok se na sjeverozapadu SAD očekuju jaki vijetrovi i slaba vlažnost.

Čitaj još:   MIRNES IZ SREBRENICE : U GENOCIDU MU UBIJEN OTAC, ON JUČER SPASIO ŽIVOT MILICI

Osam osoba poginulo je u požaru “Kar” nedaleko od Redinga na sjeveru Kalifornije. U tom požaru uništeno je 198.873 hektara zemljišta i skoro 1.100 kuća.

Na oko 160 kilometara jugozapadno od požara “Kar” blizu 3.500 vatrogasaca biri se sa požarom “Mendosino” ukojem je uništeno 328.226 hektara zemljišta i od juče ta vatrena stihija je zvanično najveća ikad zabilježena u Kaliforniji.

http://iBalkan.net

VIC DANA Đetić i odlazak na balet… (foto)

Šta se dogodi kad Vaso odvede Natu na balet, pa Read more

Komentariši