IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA Erdogan: Ko izabere partnerstvo s teroristima, reći ćemo doviđenja…

Ako vi na Tursku krenete dolarom, mi ćemo tražiti druge načine da obavljamo svoje poslove, izjavio je predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan u crnomorskoj luciTrabzonu…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, Vijesti, Zanimljivosti, ponedeljak 13.VIII. 2018, 05: 29… ANKARA Erdogan: Ko izabere partnerstvo s teroristima, reći ćemo doviđenja…

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako će onome ko čitavom svijetu objavljuje trgovinski rat i u to uključuje i Tursku, odgovoriti usmjeravanjem ka novim tržištima, poslovnim jedinicama i savezima…

“Iz Trabzona poručujem, vidjeli smo vašu igru i ne bojimo se. Ono što nisu uspjeli provokacijama, pučem, sada pokušavaju novcem. To se, jasnim terminom, naziva ekonomski rat. Nećemo se predati. Ako vi na nas krenete dolarom, mi ćemo tražiti druge načine da obavljamo svoje poslove. Onome ko strateško partnerstvo i savezništvo sa zemljom od 81 miliona ljudi žrtvuje za odnose s terorističkim organizacijama reći ćemo ‘doviđenja'”, poručio je Erdogan u Trabzonu osvrćući se na promjene u kursu lire.

Erdogan se osvrnuo i na slučaj američkog svećenika Andrewa Brunsona, kojeg je uhapsila turska policija zbog optužbi za pružanje podrške terorističkoj organizaciji.

Čitaj još:   Erdogan, poruka iz ANKARE: Da je ponuda SAD bila bolja kupili bismo "Patriot", a ne S- 400...

“Ti Tursku žrtvuješ za svećenika povezanog s terorističkim organizacijama. Ne zamjeri, ali što treba uraditi pravna država, mi ćemo uraditi”, dodao je Erdogan.

Dodao je da, ako postoje oni koji smatraju da je riječ o kursu, uhapšenom svećeniku i porezu na čelik i aliminijum, trebaju se osvijestiti.

“Onome ko čitavom svijetu objavljuje trgovinski rat i u to uključuje i našu zemlju, odgovorit ćemo usmjeravanjem ka novim tržištima, poslovnim jedinicama i savezima”, poručio je Erdogan.

Dodao je kako se Turska još jednom suočava s političkom i podlom igrom.

“Uz Božiju pomoć, prevazići ćemo i ovo”, kazao je Erdogan…

http://iBalkan.net

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more

Erdogan i AK partija ubjedljivo vode, građani na ulicama Istanbula…

Prema prvim nezvaničnim i nepotpunim rezultatima prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih Read more

Komentariši