IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SREBRO ZLATNOG SJAJA

AMK Novi Pazar EYEMAXX racing team imao je sjajan vikend i nastup na otvorenom prvenstvu Evrope na čuvenoj stazi Hockenheimring u njemačkom gradu Hokenhaimu na tradicionalnom avgustovskom okupljanju najbržih automobilista na distanci od četvrt milje.

U takmičenju pod nazivom Public race days nastupilo je preko 200 automobila I više od 80 motora iz cijele Evrope. Medju njima I fenomenalni novopazarski tim.

Esad Došljak je u Hockenhaim stigao kao Evropski rekorder. Za kratko vrijeme je brzinom munje I zahvaljujući Evropskom rekordu koji iznosi 8,059 koji je postavio prošle godine na čuvenom Hockenaimringu od debitanta stigao do naziva ovogodišnjeg favorita sa brutalnim audijem RS4 1500.

Esad Došljak kao vozač I njegov tim u kojem su bili: Edis Ademovic mehaničar Srbija, Emir Šehović tehnička podrška Srbija,.Enes Ramadani Rama mehaničar Deuch.,Edin Ujkanovic Edo tehnička podrška SRB, Sead-Dzemila Z. Paljevac kamera i foto SVICERLAND, Repo inžinjer FINSKA,Drasko Petrovic tehnička podrška Srbija, Demic Enes.

KAPITEN DEUTCHLAND došli su u grad formule jedan sa namjerom da odbrane evropski tron i postave novi brzinski evropski record.Medjutim novopazarski racing team je na kraju uzbudljiva dva trkačka dana zauzeo drugo mjesto sa 8,6 sekundi. Nisu odbranili titulu i nisu oborili sostveni record ali su osvojili srebro u sjaju zlata s obzirom da je zbog problema sa prenosom snage na podlogu, što je iziskivalo mnogo mapiranja i promena setup-a ovo bila izuzetno teška trka za naš tim pa je u jednom trenutku čak i nastup u Hockenhaimu došao u pitanje.

Čitaj još:   AMK Novi Pazar o planovima za ovu godinu: Nema razloga da uspehe ne ponovimo

– Presrećan sam jer smo uopšte nastupili na trci u Hockenhaimu i što uspjeli da savladamo silne tehničke problem koje smo imali. Ovo drugo mjesto za mene i moj tim su samo inspiracija, izazov i nova pogonska snaga da ne odustajemo od “sedmice” i novog rekorda jer smo vidjeli da možemo. Dakle, imamo još više želje i naravno ne odustajemo samo tragamo za načinom kako da je se dočepamo- izjavio je poslije trke Esad Došljak.

U Hockenhaimu je AMK Novi Pazar EYEMAXX racing team ove godine imao status koji zaslužuju šampioni i na svakom koraku su bili predmet pažnje organizatora kao i zaljubljenika u automobile i brzine.

– Naš nastup prošle godine i Evropski record kojega smo postavili obezbjedio nam je ove godine vrhunski status.Prijalo je naravno sve to i tek nam je sad jasno koliki značaj je imao taj rezultat i koliko Evropa brzina zna da cijeni ono što smo prošle godine kao navodni autsajderi i nepoznanica na tako velikom i značajnom takmičenju uradili- istakao je Došljak.

Sa fenomenalnim drugim mjestom ali i dalje kao vlasnici brzinskog evropskog rekorda novopazarski auto moto tim se vraća kući presrećan saznanjem da su postali važan i sastavnio dio Evopske automobilske scene, da su visokokotirani i da uživaju ugled kakav pripada šampionima.

Čitaj još:   BERLIN EP: Za Švajcarsku trči Ajla Del Ponte, kćerka Senade, snahe Carle Del Ponte!!!

Svim onim što su uradili u samo protekle dvije godine kada su se poput feniksa pojavili na velikoj evropskoj auto sceni vrijedno je poštovanja i neka sve ovo posluži kao poziv da im se i u budućnosti pomogne još više.Oni su to svojim radom i rezultatima apsolutno zaslužili.

http://www.ibalkan.net/

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši