IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOSKVA Spremna da ukine vize Turskoj…

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije spremno je na ukidanje viza u pojedinim kategorijama državljanima Turske…

MOSKVA, ANKARA: Svijet, Ekonomija, Vijesti,Putovanja, Zanimljivost, utorak 14.VIII. 2018, 06: 29…MOSKVA Spremna da ukine vize Turskoj…

¨Moskva potvrđuje da je spremna na ukidanje viza u određenim kategorijama za turske državljane”, navodi se u saopćenju…

U saopćenju Ministarstva podijeljene su informacije o posjeti ruskog ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova koji bi 13. i 14. augusta trebao prisustvovati 10. Konferenciji ambasadora u Ankari.

Istaknuto je kako se na svim nivoima vlasti dvije zemlje, naročito na predsjedničkom, vode odnosi zasnovani na obostranom povjerenju.

“Kontakti obavještajnih službi dvije zemlje, ministarstava odbrane, kao i Lavrova i ministra vanjskih poslova Turske Mevluta Čavušoglua igraju važnu ulogu u zaštiti primirja u Siriji i procesu u postizanju rješenja krize u zemlji”, ističe se.

Čavušoglu i Lavrov bi tokom susreta u Turskoj trebali razgovarati o glavnim pitanjima koja se tiču rješenja sirijske krize, kao i posljednjim dešavanjima na Bliskom istoku, sjeveru Afrike, Kavkazu, Ukrajini i području oko Crnog mora.

Čitaj još:   KO S ĐAVOLOM TIKVE SADI...: Krivokapić je već "BIVŠI PREMIJER"

Predviđeno je i da se razgovara o ekonomskim odnosima između Turske i Rusije.

“S velikim oduševljenjem pozdravljamo porast u obimu trgovinske razmjene između naših zemalja. Tokom susreta bit će razgovarano i o strateškim projektima kao što su nuklearna elektrana Akkuyu i Turski tok. Moskva potvrđuje da je spremna na ukidanje viza u određenim kategorijama za turske državljane”, navodi se u saopćenju.

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za 9. decembar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

DRITAN Abazović priprema odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“… (foto, video)

DRITAN Abazović i potpredsjednik Vlade i predsjednik SNP-a Vladimir Joković, Read more

Komentariši