IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MONAKO Danijel Subašić se oprostio od reprezentacije Hrvatske…

Golman Monaca treći je igrač koji se od prošle sedmice oprostio od igranja za reprezentaciju Hrvatske, nakon što su to učinili Mario Mandžukić i Vedran Čorluka…

MONAKO: Svijet, Vijesti,Sport, Fudbal, Zanimljivosti, srijeda… 15.VIII. 2018, 14: 59…MONAKO Danijel Subašić se oprostio od reprezentacije Hrvatske…

Danijel Subašić, golman hrvatske reprezentacije i jedan od junaka Svjetskog prvenstva u Rusiji gdje su ”vatreni” osvojili srebrnu medalju, danas je saopštio da se oprostio od igranja za nacionalni tim

U pisanoj poruci navijačima Subašić je naglasio ”došlo je vrijeme da se i ja nakon 10 godina u reprezentaciji oprostim od najdražeg nam dresa”.

”Bilo je ovo dugo putovanje, još od prvog poziva 2008. i ispunjenja sna jednog ‘golmančića’ iz Zadra, a potom puno truda i rada, kao i godine strpljenja na klupi da postanem broj jedan – odnosno meni omiljeni 23. Želim od srca zahvaliti svim trenerima- od svakoga od vas sam puno naučio. Volio bih posebno spomenuti Slavena Bilića koji me prvi pozvao u reprezentaciju i Zlatka Dalića s kojim smo dogurali do tog nevjerojatnog srebra. Hvala puno svim ljudima u HNS-u i oko reprezentacije što su nam uvijek bili tu pri ruci za sve što nam je trebalo, što su činili sve da nam ništa ne fali i da budemo svi zadovoljni, sretni i zdravi. Hvala mojoj obitelji i svim najmilijima koji su od prvoga dana bili uz mene i na koje sam se mogao osloniti u svim teškim trenucima, a takvih je također bilo dosta”, piše Subašić u saopštenju za javnost objavljenom na oficijelnoj internet stranici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), u kojem je još naveo:

Čitaj još:   ODLIČNE VIJESTI IZ FIBA- e: Luka Garza dobio pravo nastupa za košarkašku reprezentaciju BiH! (foto, vijesti)

”Ovu odluku donio sam puno prije Svjetskog prvenstva jer sam htio zaključiti reprezentativnu karijeru s nastupom na Svjetskom, što je bio jedan od mojih snova. Svatko od nas ima neki rok trajanja, i na nama je procijeniti koliko dugo možemo igrati. Možda sam mogao još jedan ciklus odigrati, ali to bi možda bilo previše. Ovako želim da moji dragi kolege koji čekaju svoju priliku ostvare snove kao što sam i ja ostvario igrajući za Hrvatsku – na mladima svijet ostaje i oni su hrvatska budućnost”.

Subašić je istakao i ”moj put je došao do tu, i do svjetskog srebra u svetom dresu za kojeg sam davao cijelog sebe, časno i ponosno svaku utakmicu”.

”O utakmicama neću pričati; pričali smo na terenu skupa, jedan za drugoga, bacali se na glavu, plakali od sreće, igrali pod injekcijama, gutali tablete kao bombone, sve za nas, za naš dres, za naš narod, za našu povijesnu svjetsku srebrnu medalju. Sva klupska natjecanja ne mogu se usporediti ni blizu igranju za hrvatsku reprezentaciju, osjećaju i emocijama pri intoniranju ‘Lijepe naše’ prije svake utakmice. Hvala vam svima od srca na bezuvjetnoj podršci”, naglasio je Subašić.

Čitaj još:   Lepi Mića, dobija PRIJETNJE od Markovih fanova, pa uzvraća kao...

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za 9. decembar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

DRITAN Abazović priprema odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“… (foto, video)

DRITAN Abazović i potpredsjednik Vlade i predsjednik SNP-a Vladimir Joković, Read more

Komentariši