IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIŠTINA HAŠIM TAČI: „Republika Srpska na Kosovu- BOŽE SAČUVAJ,…to je glupo i opasno…“!?

Tači je rekao i da će svoj plan predstaviti predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću kada se idući mjesec sastanu u Briselu…

PRIŠTINA: Regija,Kosovo, Srbija, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, srijeda… 15.VIII. 2018, 07: 59…PRIŠTINA HAŠIM TAČI: „Republika Srpska na Kosovu- BOŽE SAČUVAJ,…to je glupo i opasno…“!?

Kosovski predsjednik Hašima Tači rekao je da je sada pravi trenutak za novo iscrtavanje granica između Kosova i Srbije, čime bi dijelovi Srbije s većinskim albanskim stanovništvom ušli u sastav Kosova…

Tači, međutim nije rekao što bi Srbija mogla dobiti u zamjenu.

“Sada je definitivno trenutak da se korigira granica između Kosova i Srbije, koja je duga oko 400 kilometara. Korekcijom granica definitivno će se izbjeći podjela Kosova, razmjena teritorija, još kriza i problema, pa čak i mogući rat. Time bi se izbjeglo i kreiranje semiautonomne regije kao što je Republika Srpska”, kazao je Tači.

On je prethodno na Twitteru naveo da pozdravlja stav njemačke kancelarke Angele Merkel o nepromijenjivosti granicana Zapadnom Balkanu.

Čitaj još:   SARAJEVO: Od sutra pad temperature i padavine...

Tači je dao intervju i beogradskom listu “Danas” u kojem je rekao da smatra da su on i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić voljni da ne dozvole da prošlost blokira budućnost ili da ugrozi mir u regionu u narednih pet ili 50 godina.

“Moj cilj nije neka etnička podjela, niti stvaranje druge Republike Srpske na našoj teritoriji, Bože sačuvaj, moj cilj jeste uspostavljanje 400 kilometara duge granice, a taj proces zahtjeva kreativna rješenja koja će osigurati mir sada i u budućnosti”, rekao je Tači.

Poručio je da će finalni sporazum Kosova i Srbiji biti “europski sporazum”, koji će prihvatiti Brisel i Wašington.

Tači je izrazio zabrinutost zbog “propagande u Beogradu da kosovska policija ili vojska pripremaju nekakav plan da uđu u rat ili da ‘zauzmu sjever'”, navodeći da je to “glupo i opasno”…

http://iBalkan.net

PANIKA U BEOGRADU, VUČIĆEVI MEDIJI VRIŠTE: UNIŠTAVAJU REPUBLIKU SRPSKU”

Srbijanski tabloid "Alo", blizak vladajućoj stranci SNS, donosi iscrpan sadržaj Read more

NJEMAČKI POLITIČAR PODIGAO SRBIJU NA NOGE: “OD MERKELOVE SE TRAŽI DA SRUŠI DEJTON”

Autorski tekst njemačkog političara Stefana Schwarza o uzrocima duboke političke Read more

PRIŠTINA, HAŠIM Tači: Neće biti Republike Srpske unutar Kosova…

Ideja o teritorijalnom razgraničenju ili korekciji granice jedini je način Read more

Komentariši