IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Željezničar i Sarajevo večeras igraju 116. vječiti derbi…

DAKLE Na dosadašnjih 115 susreta Željezničar je ostvario 35 pobjeda, Sarajevo 32, dok su u 48 navrata podijelili bodove…

SARAJEVO: BiH, Vijesti,Sport, Fudbal, Zanimljivosti, srijeda… 15.VIII. 2018, 15: 59… Željezničar i Sarajevo večeras igraju 116. vječiti derbi…

Gradski rivali Željezničar i Sarajevo večeras na Grbavici od 20:15 sati u sklopu petog kola Premijer lige BiH igraju 116. prvenstveni vječiti derbi.

Na dosadašnjih 115 susreta Željezničar je ostvario 35 pobjeda, Sarajevo 32, dok su u 48 navrata podijelili bodove.

TREBA ZNATI Kada se u obzir uzmu sva takmičenja, ova dva tima ukupno su se sastala 132 puta. Željezničar je i tu uspješniji s četiri pobjede više od Sarajeva (42-38), s tim što su remizirali čak 52 puta.

Od četiri prošlosezonska meča Željezničar je dobio tri, a i ovaj derbi dočekuje u boljoj formi i boljem raspoloženju.

Željezničar poslije četiri odigrana kola ima devet osvojenih bodova i drži prvu poziciju, dok je Sarajevo trećeplasirano sa sedam.

 

Ipak, tim Husrefa Musemića u ovaj meč ulazi nakon neočekivanog domaćeg remija s GOŠK-om (1:1), dok su Odovićevi izabranici vezali dvije pobjede nad Zrinjskim (2:0) i Zvijezdom 09 (1:3).

Čitaj još:   SARAJEVO Članovi Predsjedništva BiH, Dodik, Komšić i Šefik Džaferović položili zakletvu...

“Očekuje nas zahtjevna utakmica, radujem se što će biti dobar ambijent i što će biti mnogo publike. Nadam se da će biti golova i da sve prođe u korektnim uslovima. Naravno da je najvažniji rezultat koji donosi bodove ili ne. Dobra igra je rezultat jedne utakmice. U odnosu na to onda možemo govoriti o neriješenom rezultatu, ali ako dobro odigrate i ako je publika zadovoljna onda morate to prihvatiti. Najbolje je sve to imati i pobijediti”, rekao je trener Željezničara Milomir Odović na jučerašnjoj press konferenciji i naglasio kako će imati sve igrače na raspolaganju.

S druge strane, Sarajevo će biti bez usluga Aladina Šišića.

“Šta bi se novo moglo reći o derbiju? Ono što je sigurno je to da ćemo imati kvalitetne uslove za igru, noćna utakmica, novi teren. Ambijent je pravi sportski, pa je sada pitanje šta mi možemo ponuditi onima koji gledaju utakmicu. Željezničar je sa dvije pobjede vratio samopouzdanje, mi smo također bili u istoj prilici, ali nismo uspjeli jer smo remizirali protiv GOŠK-a. Ipak, atmosfera nije toliko loša, igrači su svjesni da je ovo velika utakmica, te ćemo pokušati da odigramo što je moguće bolje”, kazao je Husref Musemić, trenera Sarajeva.

Čitaj još:   Evo šta su dogovorali MILE i DRAGAN ili HDZ i SNSD...

Susret s Grbavice direktno će prenositi Moja TV.

http://iBalkan.net

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši