IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Presednik FK Novi Pazar Tarik Imamović otvorenim pismom oglasio se povodom stanja u fudbalskom klubu Novi Pazar

FK Novi Pazar doživljava teške trenutke , možda i nateže u svojoj devedesetoj (90) godini postojanja. (Po mom pamćenju od 1972. kada sam prvi put nastupio za prvi tim nikad nije bio teži trenutak).

Sadašnji članovi Uprave FK NP hrabro su prihvatili ulogu broda koji tone.Svi smo rizikovali svoj obraz da budemo obeleženi kao pojedinci,za eventualno ispadanje, a najviše ja kao predsednik. Verovatnoća je bila velika, sobzirom da smo bili u blokadi, kako sa žiro računom tako i sa registracijom igrača.

Lično sam verovao u opstanak,što je i bio cilj ekipe, jer sam kroz karijeru doživljavao ovakve trenutke (sezona 1997/98 kada smo ostali na leto bez 14.igrača). Uz velike napore,izmedju ostalog, šef stručnog štaba nas je napustio pet dana prije početka, zaostali dugovi igrača ….mi smo opstali.

Po oceni mnogih poznavalaca fudbala napravili smo veliki uspeh. Moram da naglasim da je u svemu ovome u veliko doprineo i Gradonačelnik, jer sva obećana sredstva je i dostavio.

Napravili smo i još veliki fudbalski korak, po meni i najznačaji, za direktora škole fudbala smo postavili Almira Gegića, proslavljenog internacinalca, koji je uz sponzorstvo Roberta Nave preuzeo i sve obaveze finansiranja mladjih kategorija.

Uradili smo još jedan značajan korak,pokrenuli postupak UPPRa kako bi prepolovili dug i vraćali u narednih pet godina. Počeli smo pripreme uz minimalna stedstva i sa jasnom orjentacijom oslanjanje na mlade igrače uz mogućnost zadržavanje nekoliko starijih.

Čitaj još:   NOVİ PAZAR: Savo Milošević sa klupe pravo u POZORİŠTE

U borbi za goli život zanemarili smo, za trenutak , veliki jubilej 90 god.postojanja kluba. Ovom tradicijom malo ko u Srbiji može da se pohvali.Ovo je obaveza više ove Uprave a i svih narednih da održavaju ovaj klub.

U ovih devedeset godina mnoge generacije i pojedinci su ulozili sebe,tako da niko pojedinačno,ma ko bio nema pravo da “ukida” klub. Ovolika tradicija nema cenu.

Ovo je gradski klub. Klub svih gradjana. I mi da se bavimo kako da proslavimo jubilej devedeset godina postojanja , krećemo u dnovno politikanske igre oko održavanje skupštine.

Ne sporim da bi to bila želja pojedinaca , koji bi iskoristili priliku, da se obračunaju sa neistomišljenicima, ali se zna zvaničan stav Uprave i način kako se saziva skupština.Statutom FK NP čl.39 se reguliše njeno sazivanje.

“Skupština radi na sednicama i saziva se po potrebi,a najmanje jednom godišnje. Skupštinu saziva Predsednik kluba. Skupština se obavezno saziva na zahtevUpravnog, Nadzornog odbora i 1/3 članova Kluba uz predlaganje dnevnog reda. Ukoliko predsednik Kluba ne sazove Skupštinu po zahtevu iz stava 2.ovog člana, Skupštinu može sazvati Upravni, Nadzorni odbor i 1/3 članova kluba. Skupština se u ovom slučaju,mora sazvati u roku od 30 dana od podnošenja urednog zahteva za održavanje Skupštine.”

Sve ostale špekulacije,ili želje pojedinaca, bez ovog redosleda su ništavne i legitimne. Mi nastavljamo veliku borbu sa ovim snagama što imamo.

Čitaj još:   Fener i Vedat MURIĆ ne praštaju, Višća i Bašakšehir u problemu... (foto i video)

Otvoreni smo i transparentni. Pozivamo sve koji vole Klub da nam pomognu.

I na kraju bi završio sa jednim sloganom koji je najadekvatniji u ovom trenutku: “PAZAR SE VOLI I KAD GUBI”

Predsednik FK Novi Pazar Tarik Imamović

Prilog pripremili Senad Senko Župljanin i redakcija  http://www.ibalkan.net/

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši