IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAMO NEKE KRIMINALNE RADNJE LAKTAŠKOG KABADAHIJE: “Prointer- Dodik tata javnih nabavki”!?

OVO JE SAMO Jedan od plodonosnijih biznisa porodice Dodik posljednjih godina svakako jeste otvaranje firme Prointer sa sjedištem u Banjaluci, kao produžene ruke postojeće firme koja na teritoriji Srbije posluje sa centralom u Beogradu…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Vijesti, Zanimljivosti, četvrtak 16.VIII. 2018, 06: 19…SAMO NEKE KRIMINALNE RADNJE LAKTAŠKOG KABADAHIJE: “Prointer- Dodik tata javnih nabavki”!?

Za one manje upućene, radi se o kompaniji iz oblasti informacionih tehnologija, koja se između ostalog bavi i pružanjem usluga održavanja informacionih sistema, bez čega je funkcionisanje javnog sektora gotovo nemoguće.

U svemu ovome ne bi bilo ništa čudno i upitno, da pomenta firma u kratkom roku svog postojanja na teritoriji Republike Srpske (od proljeća 2015.) nije pobrala većinu milionski teških poslova raspisanih tenderima od strane republičkih institucija, pritom bacivši na koljena firme sa višedecenijskim uspješnim  poslovanjem na polju informatike.

Naravno, sve to iz razloga što iza firme Prointer stoji upravo sin Milorada Dodika, Igor Dodik koji je zadužen i za ugovaranje poslova. Doduše, predsjednikov sin do sada je pokazao svestranost na mnogim biznis poljima („gdje me staviš, tu ću rasti“).

Čitaj još:   RATNI ZLOČINAC, ŠEŠELJ "SPALIO" SERGEJA: U cik zore poslao mu urnu u kojoj je sahranjena Mira...

Tako je Milorad Dodik još davne 2008. godine svom tada 19-ogodišnjem nasljedniku obezbijedio kredit od tričavih tri miliona konvertibilnih maraka kod Investiciono – razvojne banke RS, za pokretanje agrarnog biznisa otvaranjem firme Fruit Eco.

Igor Dodik, sin Miloradov, i Gorica Dodik, kćerka, vlasnici su i firme Global Liberty koja se bavi trgovinom na veliko drvetom, građevinskim materijalom, te sanitarnom opremom.

No, vratimo se na poslovanje firme Prointer. U priloženoj tabeli sabrani su svi poslovi koje je pomenuta firma pograbila od početka poslovanja. Sumiranjem cijele situacije, primjetno je da su glavni konzumenti Prointerovih usluga: Univerzitetsko klinički centar, Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, Elektroprivreda RS, Poreska uprava RS, kao i sijaset sitnijih riba, kada je riječ o javnim preduzećima Republike Srpske, u čijim se direktorskim foteljama nalaze mahom funkcioneri SNSD-a.

Otud i preispitivanje činjenice da je Prointer za nešto malo više od 3 godine poslovanja, kroz čak 137 dobijenih tendera, ostvario profit od basnoslovna 22,427,016.51 konvertibilnih maraka (?!).

Čitaj još:   BOŽIĆNI PRIJEM: Dodik, pitao Incka,"Šta ćeš ti ovdje", on mu odgovorio"Ja sam za tebe Tito!" (foto)

(B1.info) / http://iBalkan.net

Njemačkom tužitelju predata imena 22.000 pripadnika VRS-a, reagovao Dodik

Predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” Munira Subašić predala je njemačkom tužitelju Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši