PITAJU SE MNOGI Zašto je Tramp uzeo na zub crnogorsku vlast?

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Potvrda da je to tako, stigla je te iste godine na prvom samitu NATO- a u Briselu sa Crnom Gorom kao novom “saveznicom”, na kojem se dogodilo, sada već, čuveno gurkanje crnogorskog premijera od strane Trampa, a čini se da su se stvari naročito intezivirale u poslednje vrijeme, kada je prvi čovjek SAD uzeo upravo Crnu Goru kao primer NATO saveznice, koju bi u slučaju rata bilo besmisleno braniti…

VAŠINGTON- PODGORICA: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Vijesti, Zanimljivosti, petak 17.VIII. 2018, 07: 18…PITAJU SE MNOGI Zašto je Tramp uzeo na zub crnogorsku vlast?

Između Donalda Trampa i Crne Gore ne cveta ljubav. Čini se da je to jasno od samog početka Trampovog mandata, kada je Crna Gora nasilnim uguravanjem u NATO, odigravši u tom trenutku ulogu piona duboke države, označila jedan od prvih poraza aktuelnog američkog predsjednika u sukobu sa svojim najžešćim oponentima.

Čitaj još:   ŽELJKO KOMŠIĆ: PORUKA SARAJLIJAMA "Branili smo grad i zemlju i uvijek ćemo to raditi kad treba..." (foto)

Tu je takođe i nedavni intervju na “Foks” televiziji bivšeg pripadnika CIA Džozefa Asada, kojeg specijalno crnogorsko tužilaštvo tereti za učešće u državnom udaru u Crnoj Gori, tokom kojeg je novinar ovog medija, bliskog Donaldu Trampu, predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića nazvao “diktatorom”, dok je sama Crna Gora predstavljena kao zemlja u kojoj nema demokratije, ni poštovanja ljudskih prava.

Kulminacija se svakako dogodila, kada je šira javnost od bivše Trampove savjetnice saznala da je predsjednik SAD, nakon objave videa u kojem Tramp odgurkuje Markovića na prošlogodišnjem NATO samitu, crnogorskog premijera žestoko izvređao nazvavši ga “cmizdravom propalom ku*kom” (whiny punk bitch).

Bilo kako bilo, na relaciji Tramp- crnogorski vlastodršci je ozbiljno zapelo, što se vidi i po tome da aktuelnog američkog predsjednika režimski mediji u Crnoj Gori ne tretiraju baš kao omiljenog svjetskog državnika, dok sa druge strane Tramp vlast u Podgorici najverovatnije vidi samo kao jednu od, doduše manje važnih, instalacija i rukavaca američke duboke države.

Čitaj još:   Hezbolah kreće na Izrael, samo jedna stvar da se RIJEŠI i napad na jevrejsku državu može da počne... (video)

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši