IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK DO ŠOKA: Ako budete uradili ovo na aerodromu, policija vam neće dati oka da sklopite

Londonski aerodrom uveo je specijalne kontrolore koji ne dozvoljavaju da ljudi spavajaju unutar terminala, dok se ova zona tokom noći ponekad i zatvara za putnike…

LONDON: Svijet, Vijesti,Putovanja, Zanimljivosti, nedelja 19.VIII. 2018, 20: 58…ŠOK DO ŠOKA: Ako budete uradili ovo na aerodromu, policija vam neće dati oka da sklopite

Iz Stanseda su ovu odluku obrazložili u saopštenju u kom su naveli da postoje “brojni razlozi zašto se periodično zatvara zgrada terminala tokom noći- radovi na aerodromu u sklopu transformacije u vrednosti od 600 miliona, kao i omogućavanje čišćenja i drugih priprema za sledeći dan”.

U saopštenju podsećaju putnike da ne spavaju na terminalu i da ne stižu na terminal mnogo prije zakazanog leta.

Portparol aerodroma rekao je britanskom Telegrafu da je bilo mnogo putnika koji su ostajali tokom čitave noći na terminalu, pojedini donesu “kamp krevete”, vreće za spavanje i drugu pokretnu opremu za spavanje kako bi izbjegli plaćanje hotela.

Kako objašnjavaju iz Stanseda, to zna da ometa ostale putnike i osoblje, koji ne mogu od njih da prođu ili da sjednu.

Čitaj još:   Vozio sa 4,59 promila alkohola u krvi, dobio 30 dana zatvora

“Postoji veliki broj opcija da se to izbjegne, na aerodromu i u blizini postoji smiještaj. Postoji veliki broj hotela kao i opcija preko sajta Airbnb”, kaže portparol aerodroma.

On ističe da spavanje u sjedećem položaju ne predstavlja problem, kao i da će se oni putnici kojima je tog dana otkazan ili odložen let, ukoliko im kompanija preko koje putuju ne obezbjedi smiještaj, tretirati drugačije u odnosu na ovo pravilo.

Popularni sajt “Spavanje na aerodromima” (Sleeping in Airports) sakuplja ocijene i izvještaje putnika o aerodromima širom svijeta.

Na primjer, prošle godine je Aerodrom Sćiphol u Amsterdamu postavio krevete na rasklapanje za putnike kojima su letovi otkazani zbog sniježnih oluja.

Takođe, mnogi aerodromi u Americi rade slično. Među njima su Miami, Boston Logan, Dallas Fort Worth i Chicago O”Hare, navodi Telegraf.

izvor agencije / http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši