ŠOK DO ŠOKA: Ako budete uradili ovo na aerodromu, policija vam neće dati oka da sklopite

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Londonski aerodrom uveo je specijalne kontrolore koji ne dozvoljavaju da ljudi spavajaju unutar terminala, dok se ova zona tokom noći ponekad i zatvara za putnike…

LONDON: Svijet, Vijesti,Putovanja, Zanimljivosti, nedelja 19.VIII. 2018, 20: 58…ŠOK DO ŠOKA: Ako budete uradili ovo na aerodromu, policija vam neće dati oka da sklopite

Iz Stanseda su ovu odluku obrazložili u saopštenju u kom su naveli da postoje “brojni razlozi zašto se periodično zatvara zgrada terminala tokom noći- radovi na aerodromu u sklopu transformacije u vrednosti od 600 miliona, kao i omogućavanje čišćenja i drugih priprema za sledeći dan”.

U saopštenju podsećaju putnike da ne spavaju na terminalu i da ne stižu na terminal mnogo prije zakazanog leta.

Čitaj još:   SREBRO ZA ZLATNE ''ZMAJEVE'' NA SP U SJEDEĆOJ ODBOJCI...

Portparol aerodroma rekao je britanskom Telegrafu da je bilo mnogo putnika koji su ostajali tokom čitave noći na terminalu, pojedini donesu “kamp krevete”, vreće za spavanje i drugu pokretnu opremu za spavanje kako bi izbjegli plaćanje hotela.

Kako objašnjavaju iz Stanseda, to zna da ometa ostale putnike i osoblje, koji ne mogu od njih da prođu ili da sjednu.

“Postoji veliki broj opcija da se to izbjegne, na aerodromu i u blizini postoji smiještaj. Postoji veliki broj hotela kao i opcija preko sajta Airbnb”, kaže portparol aerodroma.

On ističe da spavanje u sjedećem položaju ne predstavlja problem, kao i da će se oni putnici kojima je tog dana otkazan ili odložen let, ukoliko im kompanija preko koje putuju ne obezbjedi smiještaj, tretirati drugačije u odnosu na ovo pravilo.

Čitaj još:   STRAŠNO I TUŽNO: Poznati tuzlanski doktor izvršio samoubistvo...

Popularni sajt “Spavanje na aerodromima” (Sleeping in Airports) sakuplja ocijene i izvještaje putnika o aerodromima širom svijeta.

Na primjer, prošle godine je Aerodrom Sćiphol u Amsterdamu postavio krevete na rasklapanje za putnike kojima su letovi otkazani zbog sniježnih oluja.

Takođe, mnogi aerodromi u Americi rade slično. Među njima su Miami, Boston Logan, Dallas Fort Worth i Chicago O”Hare, navodi Telegraf.

izvor agencije / http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *