IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Erdogan čestitao Kurban- bajram svim muslimanima planete…

Erdogan je u današnjoj videoporuci čestitao predstojeći islamski blagdan Kurban- bajram svim muslimanima svijeta…

ISTANBUL: Svijet, Vijesti, ponedeljak 20.VIII. 2018, 17: 59…ISTANBUL: Erdogan čestitao Kurban- bajram svim muslimanima planete…

Nema razlike između napada na našu ekonomiju i direktnog napada na naš ezan i zastavu, cilj je isti, cilj je Tursku i turski narod baciti na koljena, cilj je staviti nas u zatočeništvo, izjavio je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan…

Podsjećajući da je turski narod do današnjih dana ostao uspravan zbog svoje sposobnosti da djeluje kao jedno tijelo, jedno srce i jedna pesnica, Erdogan je napomenuo da je to i bio razlog prevazilaženja svakog napada u posljednje vrijeme, od pokušaja državnog udara u julu 2016. godine do svih napada koji su odlučno odbijeni.

“Svaki napad na našu slobodu, na naš ezan i zastavu s jednakom odlučnošću smo odbili”, rekao je Erdogan.

Erdogan je podsjetio da je Turska 15. jula tokom odbijanja pokušaja državnog udara pokazala spremnost na borbu za opstanak na hiljadugodišnjoj teritoriji pod svaku cijenu.

Čitaj još:   OPERATIVNA AKCIJA "Meta": Policija pretresa na 28 lokacija u KS, ZDK, SBK i Brčkom, trae drogu i oružje... (foto) 

“Nema razlike između napada na našu ekonomiju i direktnog napada na naš ezan i zastavu, cilj je isti, cilj je Tursku i turski narod baciti na koljena, cilj je staviti nas u zatočeništvo. Oni koji misle da će Tursku poraziti udarom na vrijednost valute, a to nisu uspjeli koristeći terorističke organizacije, razne izdajničke čete i zamke, ubrzo će shvatiti koliko griješe. Uz Božiju pomoć, naša je zemlja dovoljno snažna da prevaziđe sve ovo. Dovoljno je da budemo jedinstveni”, rekao je Erdogan.

Predsjednik Turske je poručio i da je stalno u mislima i dovama sa svim potlačenim ljudima u Palestini, Siriji, Južnoj Aziji i drugim dijelovima svijeta.

http://iBalkan.net

Komentariši