IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Važeće putne isprave u ovim situacijama nisu vam validne…

Kako vam se ovo ne bi desilo, savjetujemo koje podatke treba da provjerite prije puta u inostranstvo i na šta posebno treba da obratite pažnju kada su u pitanju putne isprave…

ISTANBUL:Svijet, Vijesti, Putovanja, Zanimljivosti ponedeljak 20.VIII. 2018, 23: 39…Važeće putne isprave u ovim situacijama nisu vam validne…

Mnoge države, uključujući skoro sve članice Evropske unije, imaju pravilo da ne puštaju strane državljane ukoliko im pasoš ističe za manje od 90 dana od njihovog ulaska u zemlju.

Dakle, ukoliko, na primer, idete na desetodnevno ljetovanje u avgustu u Grčku ili Španiju, a pasoš vam, recimo, ističe tek u oktobru, to znači da vas neće pustiti u zemlju.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako biste izbjegli neprijatnosti kada su u pitanju putne isprave:

Prije nego što rezervišete let ili smještaj, pored datuma važenja vašeg pasoša, provjerite zahtjeve zemlje u koju idete kada su u pitanju putne isprave. Najčešće se radi o pomenutih 90 dana. Takođe, informacije o tome uvijek možete da pronađete na sajtu Ministarstva vanjskij poslova.

Čitaj još:   DARKO Šuković: DRITAN Abazović– ČOVJEK NA KOGA JE ČEKAO BEOGRAD...

Zapamtite da se pasoš za djecu mlađu od tri godine izdaje sa rokom važenja od tri godine, djeci između tri i 14 godina sa rokom važenja od pet, a djeci starijoj od 14 sa rokom od deset godina.

Nemojte da čekate da se približi godinu dana do isteka pasoša jer vađenje novih isprava u poslednjem trenutku, pogotovo kada se radi o neplaniranim putovanjima, može da bude prilično frustrirajuće.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši