IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: ERDOGAN NE POPUŠTA NI ZA MILIMETAR, Pokrenut postupak zbog američkih sankcija

ZNANIČNA Turska je pokrenula postupak pred Svijetskom trgovinskom organizacijom (STO) protiv američkih carina na turski čelik i aluminijum, objavila je ta organizacija…

ANKARA, LONDON: Svijet, Ekonomija, Vijesti, Zanimljivosti, utorak 21.VIII. 2018, 07: 09…ANKARA: ERDOGAN NE POPUŠTA NI ZA MILIMETAR, Pokrenut postupak zbog američkih sankcija

Američki predsjednik Donald Trump najavio je ranije ovog mjeseca da će udvostručiti carine Turskoj zbog suđenja američkom evangeličkom pastoru koga Ankara optužuje za terorizam.

Ta je najava izazvala oštar pad  turske lire koja je od početka godine izgubila više od 35 odsto svoje vriednosti u odnosu na dolar.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je upozorio na ekonomski rat i pozvao sugrađane da prodaju svoje devize ne bi li pomogli turskoj liri, rekavši da je riječ o “nacionalnoj borbi” protiv “ekonomskog rata” koji se, kako tvrdi, vodi protiv Turske.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: U kovid- ambulantu javlja se sve veći broj ljudi... (foto i video)

“Turska je zatražila konsultacije u STO sa Sjedinjenim Amneričkim Državama zbog dodatnih uvoznih carina na proizvode od čelika i aluminijuma”, saopštila je STO.

Odnosi između Turske i Sjedinjenih Država postali su napetiji posljednjih nedjelja, a njihove sve veće trgovinske i diplomatske razmirice dodatno su pogoršale ekonomske probleme Turske.

Turska je odbila zahtjev SAD- a da pusti na slobodu američkog pastora zatočenog zbog špijunaže i optužbe za terorizam, nakon čega su dvije zemlje međusobno povisile carine.

Sud u Ankari je u petak odbio zahtev za pomilovanjem pastora Andrewa Brunsona optuženog za umiješanost u neuspjeli pokušaj državnog udara u Turskoj prije dve godine…

http://iBalkan.net

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more

Erdogan i AK partija ubjedljivo vode, građani na ulicama Istanbula…

Prema prvim nezvaničnim i nepotpunim rezultatima prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih Read more

ANKARA Polaganju zakletve predsjednika Erdogana će prisustvovati 22 predsjednika…

Ukupno 22 predsjednika u ponedjeljak u predsjedničkoj palati u Ankari Read more

Komentariši