IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crveni polumjesec Turske: Darovani Kurbani za deset hiljada domova u Sandžaku…

Crveni polumjesec Turske: Kurbani za deset hiljada domova u Sandžaku…

ANKARA, NOVI PAZAR: Sandžak, Vijesti, Zanimljivosti, utorak 21.VIII. 2018, 07: 09…Crveni polumjesec Turske: Kurbani za deset hiljada domova u Sandžaku….Crveni polumjesec Turske: Darovani Kurbani za deset hiljada domova u Sandžaku…

Crveni polumjesec na području regije Sandžak kurbanske aktivnosti sprovodi uz koordinaciju sa općinom Novi Pazar.

Članovi ekipe turskog Crvenog polumjeseca koji ove godine sprovode aktivnosti klanja i raspodjele kurbana u Srbiji juče su boravili u Sjenici i izvršili pripreme.

Za 1.750 uplaćenih kurbana od strane dobrotvora Crveni polumjesec je Sandžaku u te svrhe obezbjedio 250 krupnih grla stoke.

Predstavnici Crvenog polumjeseca Turske su u skladu sa propisima kako nalaže ta humanitarna organizacija, a u skladu sa vjerskim odredbama, uz prisustvo imama, veterinara i inspektora hrane, izvršili nadzor i kontrolu kupljenih krupnih grla namijenjenih za kurbane.

Čitaj još:   SANDŽAK: Policija pronašla i oduzela oružje, municiju, ručnu bombu...

Predstavnik Crvenog polumjeseca Turske Mustafa Ciftci je naglasio da planiraju da podijele kurbansko meso za oko deset hiljada domova.

Zbog raspoloživih kapaciteta nabavka, klanje i deponovanje mesa vršiće se na imanju i fabrici Muriza Turkovića u Sjenici.

Crveni polumjesec (Kizilay) je najveća turska humanitarna organizacija osnovana 1868. godine i spada među najveće humanitarne organizacije u svijetu.

http://iBalkan.net

TURSKA Uvodi tarife i uzvraća udarac SAD…

ZVANIČNA ANKARA uvodi tarife na dvadesetak američkih proizvoda, od automobila Read more

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more

Komentariši