OČEKIVANO UEFA Evropa liga: Dva susreta Bešiktaša i Partizana bez gostujućih navijača…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Fudbalski klubovi Bešiktaš i Partizan su danas saopćili da će obadvije utakmice play- offa kvalifikacija za Ligu Evrope, u Istanbulu i u Beogradu, biće igrane bez gostujućih navijača…

ISTANBUL,BEOGRAD: Sport, Fudbal, Ekonomija, Vijesti, Zanimljivosti, utorak 21.VIII. 2018, 07: 39…OČEKIVANO UEFA Evropa liga: Dva susreta Bešiktaša i Partizana bez gostujućih navijača…

“Dvomeč između FK Bešiktaš i FK Partizan je od strane UEFA proglašen mečom visokog rizika. U skladu sa tom procjenom dogovoreno je da na obadvjie utakmice u Beogradu i u Istanbulu nema gostujućih navijača. Po tom dogovoru, ulaznice za gostujući sektor na stadionu Partizana neće biti puštene u prodaju. Isto će važiti i za gostujući sektor stadiona Bešiktaša”, navodi se u saopćenju FK Bešiktaš i FK Partizana.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 4. april 2019. godine

Napomenuli su i da će ulaznice za utakmicu u Beogradu biti moguće kupiti samo uz lična dokumenta, maksimalno četiri uz jedan lični dokument. Ulaznice neće moći da kupe državljani Turske, kao i osobe za koje se procjeni da su navijači Bešiktaša.

“Takođe je veoma važno napomenuti da osobama sa obilježjima gostujućeg kluba, neće biti dozvoljen ulaz stadionima, kako u Beogradu, tako i u Istanbulu, čak i u slučaju da posjeduju ulaznice za utakmicu. Molimo navijače Partizana da se ponašaju u skladu sa bezbjednosnim preporukama, poštuju protivnika na terenu, navijaju fer i sportski, kao i da učine maksimalni napor da prolazi i stepeništa na stadionu budu prohodni sve vreme, posebno imajući u vidu da su kazne koje je klub platio prethodnih godina, samo za neprohodne prolaze i blokirana stepeništa ogromne i mjere se u stotinama hiljada eura”, dodaje se u saopćenju.

Čitaj još:   Vic dana Mujo i buduća punica...

Beogradski meč između Partizana i Bešiktaša na programu je u četvrtak, 23. avgusta, u 20.30 sati. Revanš je sedam dana kasnije u Istanbulu.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši